Hoppa till huvudinnehållet

Kemiska risker

Kom igång med en säker hanteringen av kemikalier på din arbetsplats! Här hittar du checklistor, böcker och uppslagsverket Kemiguiden som hjälper dig att få koll på kemikaliearbetet.

Kemiska hälsorisker

Kemiska hälsorisker

Boken ger dig kunskap om riskbedömning och säker hantering av kemiska ämnen och produktgrupper. Finns även som kostnadsfri pdf.

Visa produkt

250 kr inkl moms

Kemiguiden

Kemiguiden

Med Kemiguiden kan du få kunskap om hur du förbättrar säkerheten och minskar de kemiska hälsoriskerna på din arbetsplats. Du får också hjälp kring vilka lagar och regler som gäller och hur ni kan göra för att följa dem.

Till Kemiguiden

Kostnadsfritt

Checklistor

Prevents checklistor är en bra hjälp för att undersöka arbetsmiljön. De kan användas av chef och skyddsombud för att undersöka vilka risker som finns i verksamheten, till exempel vid en arbetsmiljö- eller skyddsrond. Här har vi samlat checklistor för dig som hanterar kemikalier. 

Beräkna i stället för att mäta

Här finns ett webbverktyg för att beräkna kemikalieexponering. Med hjälp av det kan du identifiera kemiska risker, få tips på lämpliga åtgärder och få hjälp att följa lagkrav. Systemet är internationellt accepterat och inkluderat i EU.s kemikalielagstiftning och EU-OSHA.

Till webbverktyget Stoffenmanager (engelska)

Tips på mer information

Kemiguiden

Skärvätskor

Isocyanater

Asbest

Allergier

Medicinska kontroller

Graviditet och amning

Nanopartiklar

Hitta på sidan

Håll dig uppdaterad om arbetsmiljö

Här får du ta del av det allra senaste inom arbetsmiljö. Tidningen Arbetsliv publicerar artiklar som ger inspiration, ny forskning och användbara tips.

 

Prenumerera kostnadsfritt