Hoppa till huvudinnehållet

Kemiguiden

Ta hjälp av KemiGuiden för att få kunskap kring hur du förbättrar säkerheten och minskar de kemiska hälsoriskerna på din arbetsplats. Kemiguiden är till för företag som använder kemiska produkter och ämnen i sin verksamhet.

Till Kemiguiden

Kemiska risker

Kom igång med en säker hanteringen av kemikalier på din arbetsplats! Här hittar du checklistor, böcker och uppslagsverket Kemiguiden som hjälper dig att få koll på kemikaliearbetet.

Utbildningar, böcker och verktyg

Kemiguiden

Kemiguiden

Med Kemiguiden kan du få kunskap om hur du förbättrar säkerheten och minskar de kemiska hälsoriskerna på din arbetsplats. Du får också hjälp kring vilka lagar och regler som gäller och hur ni kan göra för att följa dem.

Till Kemiguiden

Kostnadsfritt

Checklistor

Prevents checklistor är en bra hjälp för att undersöka arbetsmiljön. De kan användas av chef och skyddsombud för att undersöka vilka risker som finns i verksamheten, till exempel vid en arbetsmiljö- eller skyddsrond. Här har vi samlat checklistor för dig som hanterar kemikalier. 

Beräkna istället för att mäta

Det finns verktyg för att beräkna kemikalieexponering till skillnad från att mäta. Stoffenmanager är ett sådant webbverktyg. Med Stoffenmanager kan du identifiera kemiska risker på arbetsplatsen och få tips på lämpliga åtgärder. Systemet hjälper organisationer att följa lagkrav.

Till Stoffenmanager

Stoffenmanager finns sedan oktober 2003 som en fri webbapplikation. Systemet är internationellt accepterat och inkluderad i EUs kemikalielagstiftning och EU-OSHA.

Tips på mer information

Kemiguiden

Skärvätskor

Isocyanater

Asbest

Allergier

Medicinska kontroller

Graviditet och amning

Hitta på sidan

Håll dig uppdaterad om arbetsmiljö

Här får du ta del av det allra senaste inom arbetsmiljö. Tidningen Arbetsliv publicerar artiklar som ger inspiration, ny forskning och användbara tips.

 

Prenumerera kostnadsfritt