Hoppa till huvudinnehållet
Prevents enkäter i nytt format

Har du skickat ut enkäten till dina medarbetare 4 december eller tidigare behöver ni få in svar senast 18 december. Ni kan se och ladda ner resultatet till och med 15 januari 2024. Till Prevents nya enkäter

Kemiska risker

Kom igång med en säker hanteringen av kemikalier på din arbetsplats! Här hittar du checklistor, böcker och uppslagsverket Kemiguiden som hjälper dig att få koll på kemikaliearbetet.

Kemiguiden

Kemiguiden

En uppslagsbok som tar upp vilka krav som gäller i arbetet med kemiska ämnen. Kemiguiden ger dig kunskap om hur du förbättrar säkerheten och minskar de kemiska hälsoriskerna på din arbetsplats.

Till Kemiguiden

Kostnadsfri

Kemiska hälsorisker

Kemiska hälsorisker

Boken ger dig kunskap om riskbedömning och säker hantering av kemiska ämnen och produktgrupper. Finns även som kostnadsfri pdf.

Visa produkt

250 kr inkl moms

Checklistor

Prevents checklistor är en bra hjälp för att undersöka arbetsmiljön. De kan användas av chef och skyddsombud för att undersöka vilka risker som finns i verksamheten, till exempel vid en arbetsmiljö- eller skyddsrond. Här har vi samlat checklistor för dig som hanterar kemikalier. 

Beräkna i stället för att mäta

Här finns ett webbverktyg för att beräkna kemikalieexponering. Med hjälp av det kan du identifiera kemiska risker, få tips på lämpliga åtgärder och få hjälp att följa lagkrav. Systemet är internationellt accepterat och inkluderat i EU.s kemikalielagstiftning och EU-OSHA.

Till webbverktyget Stoffenmanager (engelska)

Tips på mer information

Kemiguiden

Skärvätskor

Isocyanater

Asbest

Allergier

Medicinska kontroller

Graviditet och amning

Nanopartiklar

Hitta på sidan

Håll dig uppdaterad om arbetsmiljö

Här får du ta del av det allra senaste inom arbetsmiljö. Tidningen Arbetsliv publicerar artiklar som ger inspiration, ny forskning och användbara tips.