Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Om oss

Illustratör: Mia Ljunggren

Prevent förmedlar kunskaper som hjälper företagen att förbättra arbetsmiljön. En bra arbetsmiljö innebär att alla jobbar säkert och mår bra, vilket bidrar till ökad hälsa och lönsamhet. Alla vinner på en bättre arbetsmiljö.

Vi underlättar för arbetsplatserna att skapa en god arbetsmiljö genom att informera, utbilda och ta fram användbara produkter som är till hjälp i arbetsmiljöarbetet. Vi är en ideell organisation som ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Det innebär att allt vi gör är framtaget av fackförbund och arbetsgivare tillsammans.

Här finns kontaktuppgifter till Prevent.

Checklistor och enkäter om arbetsmiljö

Undersök arbetsmiljön med hjälp av en checklista eller enkät! Vi har över 100 att välja på, inom olika ämnen och branscher. Mest populära är checklistorna för allmän skyddsrond och enkäten om organisatorisk och social arbetsmiljö, OSA.

Till checklistor och enkäter

Webbverktyg

Här finns våra populära webbverktyg!

Till webbverktygen

Filmen om Prevent

Prevent erbjuder kunskaper för en bättre arbetsdag

Prevents nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbreven Nyheter från Arbetsliv och Aktuellt från Prevent så håller du dig uppdaterad inom arbetsmiljöområdet.

Prenumerera nu

Utbildning om arbetsmiljö

Mest populär är Prevents grundutbildning Bättre arbetsmiljö − BAM. Det finns också en särskild utbildning för chefer och utbildningar inom ämnen som exempelvis stress.

Arrangemang

Arbetsmiljöindikatorn, Arbetsmiljöstipendiet, Arbetsmiljöverkstan och Gilla Jobbet är återkommande arrangemang hos Prevent.