Hoppa till huvudinnehållet

Sök stöd för utbildning

Stödet gäller för lärarledda distansutbildningar, webbutbildningar och klassrumsutbildningar. Ni kan också få ersättning för företagsanpassade utbildningar som passar ditt företag.

En bättre arbetsmiljö är också mer lönsam

Arbetsgivaren har ansvar för arbetsmiljön, men bäst blir det när chef och skyddsombud jobbar med frågorna tillsammans. Att gå utbildningen BAM – Bättre arbetsmiljö ihop är en bra start. Bra arbetsmiljö gynnar alla som jobbar hos er, företagskulturen och lönsamheten.

BAM klassrum – för dig som vill ha lärarledd utbildning

BAM är en grundutbildning för chefer och skyddsombud som ger metoder och kunskaper för att jobba med den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Den är lärarledd och varvar kunskap med praktiska övningar under tre dagar tillsammans med andra chefer och skyddsombud. Finns både som fysisk utbildning och distansutbildning.

Boka här!

eBAM – för dig som vill vara flexibel

e-BAM är en webbutbildning med samma innehåll som originalet BAM, men som genomförs på egen hand och i egen takt. I utbildningen ingår att lösa ett antal uppdrag på sin egna arbetsplats tillsammans med kollegor, chefer och skyddsombud. Stöd av handledare och ett kunskapstest ingår.

Boka här!

"Otroligt mycket mer intressant än vad jag trodde den skulle vara. Jag har redan använt flera av mina nya kunskaper. Alla ledare borde gå en BAM-utbildning."

BAM-deltagare, hösten 2023

Gå en grundutbildning i arbetsmiljö för chefer och skyddsombud

Företagsanpassade utbildningar

Alla Prevents utbildningar kan skräddarsys för att passa ditt företags behov och mål. När våra diplomerade handledare kommer till er kan ni också välja tid och omfattning själva. Är ni fler än åtta deltagare blir det dessutom billigare för er.

BAM Handledarutbildning

För den som själv vill hålla i en arbetsmiljöutbildning utbildar Prevent handledare. Grupparbeten varvas med föreläsningar under två dagar och för den som blir diplomerad finns tips och verktyg för det fortsatta arbetet.

Ta del av andras erfarenheter

Läs om hur företagen Din bil och HSB satsade på att utveckla sitt arbetsmiljöarbete genom att låta sina chefer och medarbetare gå Prevents BAM- utbildning.

Din bil - Från bra till ännu bättre med BAM

Din bil - Med BAM mot bättre arbetsmiljö

HSB tar viktiga steg mot bättre arbetsmiljö

Godkända av Utbildningsföretagen

Prevent är medlem i utbildningsföretagen och har ett kvalitetssystem som granskats och godkänts i enlighet med organisationens kriterier för kvalitetsauktorisation.