Hoppa till huvudinnehållet
Välkommen till vår ombyggda webb!

Tänk på att använda sökfältet om du inte hittar rätt, och kontakta oss gärna om du saknar något. Kontakta Prevent

Prevents mejlskolor om arbetsmiljö

Prevents mejlskola är minikurser för dig som vill lära dig mer om olika ämnen inom arbetsmiljö. Varje minikurs innehåller smarta tips, goda råd och konkreta exempel. De levereras direkt till din e-post i lagom stora portioner – helt kostnadsfritt!

Arbetsmiljö för HR

Vill du veta vilka verktyg som finns för att förbättra arbetsmiljön i din organisation? Och få tips för din egen arbetsmiljö?

Arbetsmiljö på apotek

Mejlskola för dig som arbetar på apotek. Lär dig mer om risker på arbetsplatsen, varför det är viktigt med ett systematiskt arbetsmiljöarbete, olika roller och vem som ansvarar för olika arbetsmiljöfrågor.

Chefens arbetsmiljöguide

Mejlskola för dig som är intresserad av arbetsmiljö och ledarskapsfrågor. Breven handlar bland annat om chefens egen arbetsmiljö, varför vissa företag är friskare än andra samt din roll i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Arbetsmiljön och nya coronaviruset

Nästan alla arbetsplatser berörs av det nya coronaviruset. Vill du få tips hur ni kan hantera de frågor som uppstår?

Hantera arbetsskador

I mejlskolan får du bland annat veta skillnaden mellan en arbetsskada och en arbetssjukdom, hur och var en arbetsskada ska anmälas. Du får också veta mer om hur förebyggande arbete kan förhindra arbetsskador.

Kom igång med arbetsmiljöarbetet

Ta första steget mot en bättre arbetsmiljö! Här får du veta fördelarna med en bra arbetsmiljö och goda råd om hur ni kommer igång på din arbetsplats.

OSA

Den här mejlskolan ger en första introduktion till föreskrifterna om organisatorisk och social arbetsmiljö, OSA, och tips om hur man kan göra för att följa dem.

Sexuella trakasserier

Hur hanterar man sexuella trakasserier på arbetsplatsen om man är utsatt själv eller om man är chef? Och hur arbetar man förebyggande med frågan?

Skyddsombudets bästa vän

Mejlskola för dig som är ny som skyddsombud. Breven handlar bland annat om vad ett skyddsombud gör, hur man undersöker arbetsmiljön, det systematiska arbetsmiljöarbetet och arbetsklimatet.

Stress

Mejlskolan om stress tar bland annat upp vad stress är och hur vi påverkas av den. Du får veta mer om IT-stress, och hur det är möjligt att förebygga stress men även hur viktigt det är med återhämtning.