Hoppa till huvudinnehållet

Har ni koll på hur ni jobbar ... egentligen?

Hur mycket jobbar ni? När jobbar ni? Det är inte så komplicerat att få till en bra arbetsmiljö inom det som kallas för OSA – organisatorisk och social arbetsmiljö. Här har vi samlat det ni behöver för att få bättre koll på när, var, hur mycket och hur länge ni jobbar. Egentligen. 

Checklista om OSA

Använd checklistan för att ta reda på hur er verksamhet uppfyller kraven i Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö, OSA. Checklistan fokuserar på arbetsbelastning, arbetstidens förläggning och kränkande särbehandling.

Checklista OSA (3).jpg

Så gör du jobbet mer hjärnvänligt

Funkar multitasking? Varför är fokus så viktigt? Hur hjälper man hjärnan att vara på topp på jobbet? Se fem korta, tankeväckande filmer med forskaren Cecilia Berlin och prata sedan tillsammans i arbetsgruppen om hur arbetsmiljön kan bli mer hjärnvänlig hos er.

Ergonomihjälp hjärnvänligt.png

Lär dig att jobba med OSA i praktiken

Behöver du förbättra områden som stress, arbetssätt, mobbning och konflikter? Utbildningen hjälper dig att förstå reglerna om organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA) och hur du kan jobba praktiskt med frågorna om organisatorisk och social arbetsmiljö på din arbetsplats.