Hoppa till huvudinnehållet
Prevents enkäter i nytt format

Har du skickat ut enkäten till dina medarbetare 4 december eller tidigare behöver ni få in svar senast 18 december. Ni kan se och ladda ner resultatet till och med 15 januari 2024. Till Prevents nya enkäter

Kundstol

Kundstolen

För att säkerställa en bra arbetsställning ska salongens alla kundstolar enkelt kunna ställas in i höjdled och vridas. Vid vissa arbeten, till exempel schamponering och skäggklippning, kan kundstolen behöva fällas bakåt. Det är viktigt att kundstolarna är lättmanövrerade. Det får inte vara så krångligt att man väljer att strunta i att göra inställningarna. Genom att löpande under en klippning eller behandling ställa in kundstolen så att arbetsställningen blir bra, går det att hela tiden stå nära kunden. På så sätt minskas risken för dåliga arbetsställningar så som till exempel arbete med böjd rygg, spänd nacke och upplyfta armar över armbågshöjd.

Kundstolen ska kunna sänkas till minst 45 cm, avståndet från golv till sits, och höjas till minst 59 cm. Ryggstödet får inte vara högre än 50 cm. För barn ska det finnas en särskild högre stol eller en insats så att barnet kommer högre upp.

Tips på mer information

Arbetsteknik 

Arbetssätt utanför salong

För den som är gravid eller ammar.