Hoppa till huvudinnehållet

Arbetsmiljö inom hotell och restaurang

Här hittar du en webbutbildning och checklistor som hjälper dig att komma igång med arbetsmiljöarbetet.

Här hittar du checklistor som är kan vara till hjälp när man vill förbättra arbetsmiljön inom hotell- och restaurangbranschen. Genom att gå igenom vilka risker som finns och åtgärda dem kommer man långt i arbetet för en säkrare och bättre arbetsmiljö.

Schyst på jobbet

Schyst på jobbet

Schyst på jobbet är en digital utbildning för dig som arbetar eller studerar inom besöksnäringen. Den tar ungefär 75 minuter att göra. Du kan när som helst ta en paus eller återvända till ett tidigare avsnitt för att repetera ett moment.

Visa utbildning

Kostnadsfritt

Checklistor

Med Prevents checklistor kan du undersöka arbetsmiljön. De kan användas vid skyddsrond och vi rekommenderar att ansvarig chef och skyddsombudet gör detta tillsammans. Svara på frågorna, bedöm riskerna, skriv in eventuella åtgärder och ange ansvariga och när det ska vara åtgärdat. När du använder de digitala checklistorna kan du spara länken, skriv ut checklistan eller spara den som pdf. 

Kom igång med arbetsmiljöarbetet

Det som kallas systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, går i stora drag ut på att upptäcka och bedöma risker i arbetsmiljön, åtgärda dem och sedan se till att åtgärderna fungerar. Prevent har checklistor, mallar och exempel som stöttar i arbetsmiljöarbetet. 

Tips på mer information

Externa länkar

Hitta på sidan

Lär dig grunderna i arbetsmiljö

Ju mer kunskap du har om arbetsmiljö, desto lättare är det att förbättra den. Vår mest efterfrågade utbildning är Bättre arbetsmiljö – BAM. Allra störst nytta får ni om chef och skyddsombud går utbildningen tillsammans.

Boka BAM!

Undersök trivseln med osa-enkäten

Använd OSA-enkäten för att ta reda på hur de anställda mår. Enkäten innehåller frågor om bland annat arbetsbelastning, ledarskap, återhämtning och kränkande särbehandling. Den tar omkring tio minuter att besvara och är anonym. När alla har svarat börjar det gemensamma arbetet med att förbättra den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

Till OSA-enkäten