Hoppa till huvudinnehållet

Om initiativet Schysst stall

Bakom Schysst stall står hästnäringens organisationer samt Almega, Gröna arbetsgivare och Kommunal. Materialet är framtaget av arbetsmiljöorganisationen Prevent. Med Schysst stall vill vi utbilda och informera om vad sexuella trakasserier är, hur arbetsgivare kan jobba förebyggande för att undvika att trakasserier förekommer och lära arbetstagare och elever vad de kan göra om de blir utsatta.

Vi som står bakom Schysst stall arbetar för en nolltolerans mot sexuella trakasserier i hästnäringen. Men vi kan inte nåt dit utan stallens engagemang. Tillsammans med er kan vi göra stora förändringar och genom initiativet Schysst stall samlar vi alla stall som delar vår vision.

Ni blir ett Schysst stall genom att gå igenom och bli godkänd på den digitala utbildningen. Då får ni en plats på vår karta där alla Schyssta stall i Sverige finns med. Efter arton månader kommer vi att höra av oss och kolla om ni vill fortsätta vara ett Schysst stall – då behöver ni repetera utbildningen.

Schysst stall är ett frivilligt och framåtblickande initiativ som ger hästverksamheterna verktyg för att arbeta förebyggande mot sexuella trakasserier. Vi har ingen möjlighet att göra inspektioner och vi tar inte ställning i enskilda fall.

Stå upp mot sexuella trakasserier i hästnäringen – bli ett Schysst stall idag!

Till utbildningen Bli ett schysst stall

Ladda ner presentation om Schysst stall