Hälsa

258 artiklar

Här samlar vi nyheter och andra artiklar som handlar om hälsa, vilket är ett av våra drygt 30 sakområden som vi kontinuerligt bevakar.

Stor skillnad i hälsa mellan yrkesgrupper

2021-01-14

Det är stor skillnad i hälsa mellan olika yrkesgrupper, visar en ny studie från Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH. Skillnaderna är inte bara kopplade till utbildningsnivå, utan märks även mellan yrken som kräver högskolekompetens.

Ny studie om varför unga mår dåligt

2021-01-12

Psykisk ohälsa är den vanligaste orsaken till sjukskrivningar bland unga vuxna. Bekymmersamt eftersom de ska hålla under många år i arbetslivet, anser Caroline Olsson, som leder ett forskningsprojekt som syftar till att få mer kunskap på området.

Branscherna där det dricks mest

2020-12-16

Restaurangbranschen är den bransch med flest andel anställda som ligger i farozonen för riskbruk av alkohol. Även inom reklam, marknadsföring och kommunikation är alkoholkonsumtionen relativt hög.

Blocket får teambuilding att funka på distans

2020-12-14

En arbetsplats som har lagt in en extra växel under corona för att behålla engagerade och välmående medarbetare är Blocket. De planerar en digital julfest och har även hunnit med en kickoff på distans.

”Det behöver inte vara särskilt avancerat”

2020-12-09

Lättsamma online-aktiviteter, positiv feedback och möten utan agenda. Punkter som inte ska underskattas för att hålla ihop arbetsgruppen i kristider.

Sju sätt att få till vardagsmotion

2020-12-02

Att ta korta rörelsepauser under arbetsdagen är ett smart sätt att förbättra sin fysiska hälsa och minska risken för värk i kroppen. På köpet följer bättre minne, koncentrationsförmåga och humör.

Sjukskrivningarna ökar i spåren av pandemin

2020-11-20

Sjukanmälningarna ökade kraftigt under inledningen av hösten, enligt nya siffror från företagshälsovårdsbolaget Previa. Den psykiska ohälsan har aldrig varit så hög som i dag under de år som Previa fört statistik.

Så tacklar du höstdeppen

2020-10-28

Förbered dig för en tuff höst. Covid-19-restriktioner i kombination i med mörker och kyla kommer att göra hösten extra kämpig i år. Höstdeppen kommer att drabba många. Men låt dig inte misströstas, det går att ta kommandot över årets mörkaste månader.

Hitta glädjen i det lilla

2020-10-28

Försök att fokusera på fördelarna med hösten i stället för att klaga på vädret. Det rådet ger John Steinberg som föreläser inom pedagogik och ledarskap.

 

Forskare kritiska till permanent sommartid

2020-10-23

I helgen är det dags att ställa om klockan till vintertid. EU-parlamentet har beslutat att det är upp till varje medlemsland att bestämma om vi ska fortsätta med tidsomställningen. Sommartid året om eller ej – det är frågan.

Få in mer rörelse i vardagen

2020-09-09

För att må bra behöver vi träna både kropp och knopp. Skissa på din egen framgångsstrategi med rörelse, pauser och tid för eftertanke.

Fler nedstämda när distansarbete fortsätter

2020-09-30

Under början av hösten har ovanligt många anställda rapporterat nedstämdhet samt besvär i rygg, axlar och nacke. Det visar statistik från företagshälsovården.