Tips och råd

135 artiklar

Här samlar vi tips och råd om arbetsmiljöarbete.

Så hanterar du otrevliga kunder

2018-03-28

Biljettkontrollant och parkeringsvakt är exempel på yrken där det är viktigt att kunna bemöta ilskna kunder på rätt sätt. För det går faktiskt att ta udden av ilskan genom att tänka strategiskt kring kundbemötande.

Skapa bättre stämning på jobbet

2018-03-28

Hövlighet på jobbet har större betydelse än vad man kan tro. Studier visar att hövlighet till och med kan minska sjukfrånvaron på företaget. Men för att få ett bättre arbetsklimat och inte fastna i fluffiga värdeord, är det viktigt att fokusera på konkreta handlingar i vardagen.

Så bemöter du en sörjande kollega

2018-03-19

Att förlora en anhörig eller en kär vän är något de flesta tvingas gå igenom. På arbetsplatsen kan det därför vara en god idé att ha en plan för hur man stöttar medarbetare i sorg.

Så blir mötet bättre

2018-03-14

Ineffektiva möten slukar arbetstid och energi. Men med enkla verktyg kan man skapa bättre arbetsmöten. Kommunikation, samtalsklimat och spelregler är några av nyckelorden.

Så får man fler att tänka på hälsan

2018-03-12

Bygga in träningsmöjligheter på kontoret eller bjuda de anställda på en hälsofrukost. Läs om hur fyra olika företag gjort för att få fler på arbetsplatsen att prioritera sin hälsa.

Dödsolycka blev vändpunkt för renhållningsbolaget

2018-03-09

Det räcker inte med rutiner och regler för att fixa en bra arbetsmiljö. Det insåg Ragn-Sells och satte istället ljuset på beteenden. Resultatet blev en drastisk minskning av antalet arbetsskador och olyckor.

5 tips för kreativa möten

2018-03-01

Inte så sällan låser det sig på möten där syftet är att komma på så bra idéer som möjligt på begränsad tid. Men det finns några enkla knep för att få det att lossna.

Tips för bättre medarbetarsamtal

2018-02-14

Kom förberedda till medarbetarsamtalet. Ta god tid på er. Sätt er avskilt. Stäng av mobiler och annat som stör. Och se till att ni pratar om det som faktiskt är viktigt.

Så får man medarbetarna att vilja stanna

2018-02-13

Att jobba med arbetsklimatet har stor betydelse om man vill behålla sina medarbetare. Det visar en ny undersökning där anställda fått lista vad det är som styr valet att stanna kvar på jobbet.

Fixa bättre luft på jobbet

2018-03-05

När det gäller ventilation och temperatur på jobbet går det sällan att göra alla nöjda, men det är viktigt att ta medarbetarnas upplevelser på allvar. Besvär kan bli kroniska över tid och dessutom kan känslan av att inte bli tagen på allvar öka stress och annan ohälsa.

Underskattat med hövlighet på jobbet

2018-02-01

Hövlighet på jobbet, som att hälsa och vara hjälpsam mot sina kollegor, har större betydelse än vad man kan tro. Studier visar att det kan minska sjukfrånvaron på företaget.

Kommentarer: 1

Fem enkla frågor förutsäger risken för olyckor

2018-01-29

Genom att besvara fem enkla frågor går det att förutsäga risken för olyckor. Om en enda fråga visar att det finns brister i säkerhetsarbetet fördubblas risken för en olycka, visar ny forskning.