Hoppa till huvudinnehållet
Tekniska problem med nyhetsbrev och mejlskolor

Just nu går det inte att anmäla sig till våra nyhetsbrev och mejlskolor. Vi jobbar med att lösa problemet.

Stöd seriösa städtjänster

Avtal seriösa städtjänster

Konkurrens är viktigt – men det ska vara konkurrens på lika villkor. Sprid därför gärna information om hur era och andras kunder kan upphandla seriösa städtjänster. Det tjänar alla på!

Seriösa städtjänster innebär att

  • städföretagen betalar skatter och arbetsgivaravgifter
  • städföretagen har avtalsenliga villkor för städpersonalen
  • städningen är miljöanpassad
  • städningen görs under rätta arbetsförhållanden
  • personalen bär synligt ServiceID, ID06 eller motsvarande kontrollerbart id-kort. ServiceID är framtaget i samarbete med Almega Serviceföretagen, Fastighetsanställdas förbund, Kommunal och Skatteverket.

Det finns mycket att tjäna

Ju fler som stödjer städtjänster med hjälp av väl genomförda upphandlingar, desto mer minskar prispressen från den ”svarta marknaden”. Genom att hålla koll på de krav som rekommenderas på Allt om städ kan ni själva också vara väl förberedda när kunderna väl ställer kraven i sina förfrågningsunderlag. Och om många kunder använder likartade krav, då kommer varje nytt anbud att leda till mindre arbete.

Sprid upphandlingsguiden till fler!

Hjälp era kunder och potentiella kunder att ställa bra krav när de upphandlar städtjänster genom att länka dem till upphandlingsguiden på Allt om städ. Genom att sprida information om hur man kan upphandla seriösa städtjänster bidrar du till att skapa bättre förutsättningar för att de som köper städtjänster ska få effektiv städning, som tillgodoser just deras behov och som skapar förutsättningar för en god relation med den slutliga entreprenören. Det är bra för alla seriösa parter.

Hitta på sidan