Hoppa till huvudinnehållet
Tekniska problem med nyhetsbrev och mejlskolor

Just nu går det inte att anmäla sig till våra nyhetsbrev och mejlskolor. Vi jobbar med att lösa problemet.

Organisera mera

Här finns tips, råd och information om hur framgångsrika städföretag organiserat sin verksamhet, hur ni själva kan organisera arbetet effektivt och göra städarbetet mer omväxlande, hur ni kan arbeta systematiskt med arbetsmiljö och hur ni kan förebygga vanliga olyckor och minska risken för hot och våld.

Här finns också information om hur ni kan stödja städare som är nya på jobbet, om nyttan med friskvård och vad ni kan göra om era städare börjar få ont.

Förhoppningen är att informationen ska bidra  till att ni kan förbättra kvaliteten, att kundnöjdheten ökar och att era städare trivs och slipper få ont av jobbet.

Underlätta arbetet

För att kunna göra städningen mer effektiv och kostnadseffektiv är det bra om städföretag och kunder gemensamt diskuterar hur lokaler kan göras mer städvänliga. Till er hjälp har vi skapat Städvänlighetskollen, med inredningstips och exempel på enkla och billiga åtgärder som kan underlätta städningen på arbetsplatsen.

Enbart städvänliga lokaler räcker inte för att göra städning effektiv och lättarbetad, i stället för att slita ut städaren. Det kräver också bra städmetoder och arbetsteknik, vilket du kan läsa mer om under rubriken Om städning. Använd gärna den informationen när du ska:

  • introducera nyanställda.
  • diskutera arbetsteknik med städare.
  • introducera arbetsledare i bra arbetsteknik.

Tips på mer information

Om städning

Städvänlighetskollen

Handledarmaterial för utbildning av städare i bra arbetsteknik.