Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Aktuellt

Kostnadsfri minikurs

Funderar du över rollen som skyddsombud och behöver tips och information om uppdraget? Anmäl dig då till Prevents kostnadsfria minikurs Skyddsombudets bästa vän. Du får tre e-mejl som bland annat handlar om vad ett skyddsombud är och hur man undersöker arbetsmiljön. 

Mer om skyddsombud

Anmäl dig till mejlskolan redan idag!

Pressmeddelande

Allt fler skaffar husdjur nu när de jobbar hemifrån. Men när det blir dags att återvända till arbetsplatsen behöver coronavalpen kanske ett hunddagis att gå till. Branschen tror att trycket kommer öka, och har tillsammans med Prevent tagit fram en checklista för arbetsmiljön i sällskapsdjursverksamheter.

Till pressmeddelandet

Reviderade skrifter

Vibrationsskador är den vanligaste arbetssjukdomen för dem som arbetar med maskiner som man håller i handen. Det kan till exempel ge vita fingrar. Nu är Prevents vibrationsguider med goda råd om hur man minskar risker vid vibrationer reviderade och går att ladda ner helt kostnadsfritt .

Läs mer om vibrationer

Gör hemmajobbandet så bra som möjligt! Ta hjälp av våra checklistor för att undersöka arbetsmiljön på distans. Ta också del av tips och råd om vad man kan tänka på när det gäller hemarbetsplatsen, inte minst vikten av pauser och rörelse under arbetsdagen.

Om distansarbete

Sveriges störstaarbetsmiljötidning
Arbetsliv

Pandemin har fått många att sätta livet på paus. Men eftersom krisen kommer pågå under lång tid bör vi fortsätta göra saker vi mår bra av. Det är också viktigt att hitta sätt att hantera sin oro, enligt Kerstin Jeding som är aktuell med en bok om hur man kan göra för att orka i en svår tid.

Corona-vovvar ökar trycket på hunddagis Bild: Bengt Alm
Arbetsliv

All fler skaffar hund. Det märks i Svenska Kennelklubbens statistik men också genom ett ökat tryck på landets hunddagis. Nu har branschen tagit fram en checklista som tar upp de vanligaste arbetsmiljöriskerna på hunddagis.