Hoppa till huvudinnehållet

Bild: Marianne Zetterblom

Arbetsmiljöarbete

Mest läst i höst

Om vett och etikett på jobbet samt tips på hur du hanterar mikrostyraren i din arbetsgrupp. Här är några av höstens mest lästa artiklar. 

Får man ha mysbyxor på jobbet?

Hur många gånger ska man hälsa på varandra under arbetsdagen och måste man fixa fika när man har en gäst på mötet? Arbetsliv bad Annmarie Palm, specialist på bemötande och relationer på jobbet, att reda ut några olika dilemman.

Läs artikeln: 

Yoga gympar hjärnan bättre än annan motion

Motion anses vara en viktig faktor för att hålla i gång kropp och knopp när vi blir äldre. Nu kan forskare på Hälsohögskolan i Jönköping visa att yoga ger bättre effekt för hjärnan och den kognitiva hälsan än både styrke- och konditionsträning.

Läs artikeln:

Så hanterar du mikrostyraren på jobbet

Mikrostyrning på arbetsplatsen kan avslöja djupare utmaningar än bara en besatthet med detaljer. Thomas Jordan, expert på arbetsplatskonflikter, pekar på orsaker som bristande ledarskap och individens tidigare bagage.

Läs artikeln:

Lär dig förstå olika personligheter

Lättstressad, prestationsinriktad, introvert eller kreativ? Våra personlighetsdrag har stor påverkan på hur vi agerar och presterar på jobbet. Men det finns många myter och ­ovetenskapliga teorier i omlopp. Vi frågade psykologen Sara Henrysson Eidvall om vad forskningen faktiskt vet om hur vår personlighet påverkar prestationen på jobbet.

Läs artikeln:

Kaffe har oväntade hälsoeffekter

Ett stopp vid jobbets kaffeautomat är en given start på arbetsdagen för många svenskar. Nu visar forskning att måttliga mängder kaffe faktiskt kan skydda mot hjärt-kärlsjukdom och typ 2-diabetes. Och allra bäst är vanligt, hederligt bryggkaffe.

Läs artikeln:

Mer om Arbetsmiljöarbete

Senaste om Mer om arbetsmiljö