Hoppa till huvudinnehållet

Bild: Marianne Zetterblom

Arbetsmiljöarbete

Lästips i sommar

Har du missat Arbetslivs artiklar i vår? Ingen fara, nu får du chansen igen. Här är vårens mest lästa artiklar. 

Fem sätt att bemöta härskartekniker

Härskartekniker förekommer på de flesta arbetsplatser. Ofta får de passera för att de är så subtila och för att vi inte vill skapa dålig stämning. Men om de får frodas påverkar de både trivsel och produktivitet negativt. Annakarin Nyberg, forskare och författare, tipsar om hur man kan bemöta dem på bästa sätt. 

Det lönar sig att vara snäll

Ökat välmående, bättre samarbete och starkare arbetsprestationer. Att vara snäll på jobbet ger många fördelar – både för gruppen och för dig som individ. Så vad innebär det att vara snäll, och hur blir man en snällare kollega?

Testa hyperfokus och gör en veckas jobb på en dag

Många kämpar för att få tiden att räcka till och pressar in allt fler saker på dygnets 24 timmar. Men det finns tekniker för att få bättre balans. För historieforskaren David Larsson Heidenblad kan 40 minuters ostört arbete spara in en hel veckas jobb.

Fikapausen viktigare än du tror

Nyligen framkom att gratis kaffe på jobbet inte längre är en självklarhet i svenska kommuner. Synd anser forskaren Lina Ejlertsson, eftersom gratis kaffe ses som ett tecken på uppskattning vilket främjar både arbetsmoral och återhämtning.

"Hjärnvilan är utrotningshotad"

Hjärnvila skulle jag påstå är en i dag utrotningshotad aktivitet. Det är alltså tiden då vi dagdrömmer, låter tankarna komma och gå som de vill.

Mer om Arbetsmiljöarbete

Senaste om Mer om arbetsmiljö