Bild: Thomas Picualy/Unsplash
Så gör du om kollegan dricker för mycket
Publicerat 13 september 2017
Det är dags för fest med jobbet. Men hur mycket alkohol är det rimligt att företaget bjuder på? Att ha en tydlig alkoholpolicy som alla på företaget känner till är ett bra sätt att hantera frågan.
Det dricks inte mindre alkohol i Sverige, men företag blir ändå bättre på att förebygga skadligt bruk och riskbruk på arbetsplatsen. Det anser Robin Öberg, konsult på Alna, en organisation som ger råd och stöd kring missbruksfrågor i arbetslivet.
– Det har skett en stor mognad de senaste åren. Förut var många chefer oroliga, osäkra och gjorde inget. I dag agerar de mycket tidigare, säger han.
Ett av de viktigaste råd som Robin Öberg ger arbetsgivare är att ta fram en policy. Policyn ska berätta vad som gäller på företaget, vilket ansvar chefer och medarbetare har men också varför skadligt bruk och riskbruk är frågor som berör hela organisationen.
– Den ska koppla ihop omsorgen om personalens hälsa med hur företaget vill uppfattas och vilka värderingar som företaget står för, säger han.
Finns det en policy som tar fasta på beteenden och värderingar är det mycket enklare att prata med den medarbetare som inte sköter sig. I enlighet med det säger Robin Öberg att det inte alltid är klokt att fokusera på alkoholen i sig. Symptom på skadligt bruk eller riskbruk är svåra att skilja från symptom på andra kriser i livet, som till exempel en skilsmässa. Vilket i sin tur kan göra en redan förhöjd konsumtion ännu högre, eller öka frånvaron, tröttheten och irritationen.
– Så det handlar alltid om beteenden. Att man ska vara arbetsför dagen efter en fest och att det är ett individuellt ansvar. Dessutom blir de som dricker mer ännu mer toleranta mot alkohol. Så det kanske inte alltid är de som dricker mest som blir fullast.
Kollegor emellan är det bra att vara medmänskligt uppmärksam. Fråga om allt är som det ska. Som chef är det viktigt att vara konkret och återigen: ha fokus på beteendet.
– Om någon som du misstänker har ett riskbruk kommer tillbaka från semestern och ser mer sliten ut än vanligt kan det vara läge att säga vad du som chef ser: 'Du ser trött ut, är det nåt du vill prata om?' Och säga att din dörr alltid är öppen.
För det är arbetsgivarens ansvar att få verksamheten att fungera, ge förutsättningar för att medarbetare ska må bra och ha en bra arbetsmiljö – inte att ställa diagnoser.
– Så undvik att sätta alkoholrubriken på det. Man får faktiskt vara alkoholist och ha ett jobb.
Förebygg riskbruk på jobbet
- Ta fram riktlinjer Riktlinjerna ska berätta vad som gäller på företaget, vilket ansvar chefer och medarbetare har men också varför skadligt bruk och riskbruk är frågor som berör hela organisationen.
- Kollegialt stöd Som kollega kan man visa att man bryr sig om någon inte verkar må bra. Fråga hur det är.
- Stöd från chefen Som chef kan man ha fokus på beteende. Ser någon sliten ut efter semestern, är borta mycket eller är lättirriterad. Agera direkt och vänta inte med att prata med den medarbetare det gäller. Utgå från de riktlinjer som finns på arbetsplatsen. Undersök vad det finns för stöd för att medarbetaren ska må bättre.
Carin Hedström
Mer om Alkohol och droger
-
Tips till chefen för en lyckad sommarfest
Alkohol och droger • På många arbetsplatser är det dags för sommarfest. Men vad ska du som chef tänka på så att festen blir lyckad och inte urartar på grund av alkohol? Mojtaba Ghodsi, vd på Systembolagets dotterbolag IQ, tipsar.
-
Chefer har svårt att varva ner
Stress • Svenska chefer har generellt bättre hälsa än sina medarbetare. Samtidigt har de svårare att koppla av och dricker oftare alkohol än sina medarbetare.
-
Symtom på skadligt bruk misstolkas som stress
Alkohol och droger • Organisationer som vill motverka riskbruk av alkohol bör rikta sina insatser mot hela arbetsgruppen snarare än att satsa allt på de individer som redan har problem.
Prenumerera på nyhetsbrevet
Ja tack, jag vill få nyheter, inspiration och tips till min mejl varje vecka – helt utan kostnad.
Papperstidning
Få tidningen till din brevlåda fyra gånger per år – helt utan kostnad. Du får fördjupande reportage, tipsinriktade artiklar och kan inspireras av hur andra jobbar med arbetsmiljö.
PrenumereraSenaste om Tips och råd
-
Så tar vi hjälp av AI på jobbet
Så gjorde vi • Arbetsliv har träffat fyra personer i helt olika branscher som berättar hur AI hjälper dem i deras verksamheter.
-
Så hjälper du en kollega med ätstörning
Psykisk hälsa • Hur märker du skillnaden mellan ett sunt intresse för kost och en ätstörning? Och hur stöttar du bäst en kollega som drabbats?
-
Så slutar du ta jobbet så personligt
Må bra • Ligger du vaken och grubblar över något som hände på mötet eller läser du ofta in en kritisk underton i kommunikationen med kollegor? Att ta jobbet för personligt är vanligt, men det går att bryta mönstret.