Mer

482 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Distansarbete här för att stanna

2021-01-21

Under vecka två distansarbetade ungefär var tredje svensk, vilket är rekord hittills. Och om man får tro en ny undersökning där HR-chefer från 700 olika organisationer deltar, är hemmakontoren här för att stanna.

Jobbet ett dilemma för många med epilepsi

2021-01-18

Den som insjuknar i epilepsi riskerar att stöta på svårigheter i arbetslivet. Många drar sig för att berätta om sjukdomen av rädsla för att bli särbehandlade.

Färre dödsolyckor under pandemin

2021-01-12

Dödsolyckorna i arbetet sjönk kraftigt förra året. Totalt dog 29 personer på jobbet 2020 om man inkluderar arbetstagare från utlandet i statistiken. Det kan jämföras med 46 dödsolyckor året innan.

Munskydd på väg till jobbet – detta gäller

2021-01-07

Nyligen började Folkhälsomyndighetens rekommendation om munskydd i kollektivtrafiken att gälla. Men för att de ska ha en skyddande effekt är det viktigt att använda både rätt sort samt använda dem på rätt sätt.

Höstens mest lästa artiklar

2020-12-23

Är du nyfiken på hur man får till bra belysning, hur man gör en arbetsmiljöpolicy eller vad du som chef kan lära av konflikter på jobbet? Här kommer ett urval av höstens mest lästa artiklar.

Kvinnliga journalister hårt drabbade av näthat

2020-12-17

Kvinnor som jobbar som journalister eller influencers är värst utsatta för näthat. Det visar en granskning av nätforumet Flashback som Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) gjort med hjälp av artificiell intelligens.

Rekordmånga covid-anmälningar

2020-12-11

Under första veckan i december fick Arbetsmiljöverket rekordmånga anmälningar om tillbud kopplade till covid-19. I våras handlade många anmälningar om att rutiner för att stoppa smitta saknades. Nu handlar de istället om smitta mellan kollegor.

Så skapas ett kreativt klimat

2020-12-10

Tålamod och bra samarbete. Det krävs för att driva en idé oavsett om man är Nobelpristagare eller bara vanlig anställd som vill förbättra arbetsmiljön.

Hennes uppfinning blev ett riktigt lyft

2020-12-09

Barbro Cagner har jobbat med sin uppfinning som underlättar tunga lyft i 20 år. Nästa år är hennes förflyttningshjälpmedel färdigt att användas i vården.

Migrän – ett smärtsamt besök i Underlandet

2020-12-09

Årets julbord är digitalt

2020-12-04

På de flesta arbetsplatser blir julfesten inställd i år. Men behovet av att mötas och umgås med sina kollegor är kanske större än någonsin. Industriföretaget Elcee i Nacka har därför valt att satsa på en digital julfest med frågesport via mobilen och julmiddag på distans.

Många brister inom e-handeln

2020-11-30

Under årets Black Week valde fler svenskar än någonsin att shoppa online. Samtidigt som näthandeln ökar  visar en ny rapport från Arbetsmiljöverket att det finns stora arbetsmiljöbrister i e-handelskedjan.