Mer

292 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Vanligt med sexuella trakasserier i filmbranschen

2018-04-17

Kvinnor inom filmbranschen är nästan dubbelt så utsatta för sexuella trakasserier på jobbet jämfört med kvinnor i allmänhet. Det visar en rapport som Kommissionen mot sexuella trakasserier inom scenkonstområdet gjort i spåren av #tystnadtagning.

Är det säkert?

2018-04-17

Att följa säkerhetsrutiner är inte svårt när det är gott om tid och allt går enligt plan. Men det är ofta i de pressade situationerna som olyckor inträffar. För att skapa en kultur där individerna kan ta bra beslut i stunden krävs ett stöttande och involverande ledarskap, visar forskning.

Ny vägledning för konstnärer som hotats

2018-04-12

Det är inte bara journalister som drabbas av hot och näthat utan även konstnärer och författare. Nu har  Konstnärsnämnden tagit fram en digital vägledning för konstnärer som drabbats av hot och hat.

Unga tror på många karriärbyten

2018-04-10

De yngre tjänstemännen förväntar sig många karriärbyten. Fyra av tio yngre tjänstemän tror att de kommer att behöva byta karriär eller uppgradera sin kompetens ett flertal gånger under sitt yrkesliv, enligt en undersökning från Unionen.

Fokus på sexuella trakasserier i vårbudgeten

2018-04-09

Stöd till arbetsgivare för att förebygga sexuella trakasserier och mer pengar till regionala skyddsombud. Det är två satsningar på arbetsmiljöarbetet som regeringen gör i vårbudgeten.

Kommentarer: 1

Det är ingen idé att streta emot

2018-03-28

Självkörande lastbilar snart på svenska vägar

2018-03-27

Redan om några år kan självkörande lastbilar dyka upp på våra motorvägar. Tekniken finns redan där. Eftersom det råder brist på arbetskraft inom transport ser arbetsgivarna det som en möjlighet. Men enligt facket finns en del frågor att besvara innan självkörande fordon kan användas i stor skala.

Minskad stress med digitala möten

2018-03-26

Flygets miljöpåverkan har debatterats flitigt den senaste tiden. Ett nytt projekt som Trafikverket driver på uppdrag av regeringen, visar att kostnader, koldioxidutsläpp samt stress minskar om man drar ner på jobbresorna och istället satsar på fler digitala möten.

Arbetsmiljökrav i upphandling

2018-03-19

Ställ arbetsmiljökrav redan i upphandlingen. Det är Arbetsmiljöverkets uppmaning till myndigheter och företag. Ju tydligare arbetsmiljökrav i upphandlingen – desto mindre risk att dålig arbetsmiljö blir en konkurrensfördel.

Små byggarbetsplatser granskas

2018-03-13

Arbetsmiljöverket vill öka kännedomen om risker kopplade till asbest och kvartsdamm. Med start i mars kommer de inspektera byggarbetsplatser runt om i landet.

Få förbereder lönesamtalet

2018-03-07

Mindre än 30 minuter. Hälften av de privatanställda tjänstemännen lägger inte mer tid än så på att förbereda sig inför sitt lönesamtal, enligt en undersökning från Unionen. Var fjärde förbereder sig inte alls.

Trygg när det brådskar

2018-02-28

Ambulansföraryrket har ändrats radikalt de senaste decennierna. En som vet det är Britt-Marie Söderberg som nyligen fick Prevents arbetsmiljöstipendium. När hon inledde sin karriär för drygt 40 år sedan gick jobbet mest ut på att kunna köra fort.