Mer

373 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Vårens mest lästa artiklar

2019-07-03

Träningens olika sidor, hälsosamma arbetsplatser och tips inför de svåra samtalen är några ämnen som engagerat våra läsare under våren. 

Så klarar du värmen på jobbet

2019-07-02

Det är många som lider av värmen på jobbet när det är högsommar. Men det finns ingen maxgräns för hur varmt det får vara på en arbetsplats. Därför gäller det att skydda sig, till exempel genom att arbeta lite annorlunda.

Det förenar Sveriges bästa arbetsgivare

2019-06-19

Nyligen utsåg Nyckeltalsinstitutet Sveriges bästa arbetsgivare. Vinnarna är företag som går i bräschen för bättre arbetsvillkor genom mindre arbetsgrupper, gott ledarskap, jämställdhet och hållbarhet.

"Det får hellre kosta lite mer. Bara det är säkert."

2019-06-17

Ordning och reda och god planering. Det är grunden för en säker arbetsmiljö, enligt lantbrukaren Anna Kristoffersson i skånska Veberöd. Hon trivs med friheten som jobbet innebär men baksidan är stress och svårigheter att få tag på extrapersonal.

Farligare än man kan tro

2019-06-13

Självständigt, naturnära och en hög känsla av samhällsnytta. Att vara lantbrukare har många fördelar. Samtidigt är det ett av Sveriges farligaste yrken.

Färre långa sjukskrivningar

2019-06-12

Både inom kommuner och regioner samt inom den privata sektorn minskar de långa sjukskrivningarna. I synnerhet gäller det anställda över 35 år. Det visar AFA Försäkrings årliga arbetsskaderapport som presenterades i veckan.

Sjöfarten tar krafttag mot trakasserier

2019-06-04

Vågrätt heter en satsning för att motverka kränkande särbehandling och sexuella trakasserier inom sjöfarten. Bakom satsningen stå femton stora branschaktörer.

Misshandel i hemmet en fråga för chefen

2019-05-29

Precis som arbetsgivare bör ha beredskap för att hantera medarbetare som har alkoholproblem, bör det finnas beredskap för att hjälpa anställda som misshandlas av sin partner. Det anser Nationellt Centrum för kvinnofrid som jobbar för att höja kompetensen om våld i nära relationer.

När hela världen samarbetar

2019-05-29

Som arbetsmiljöombud i ett globalt IT-företag stöter Niklas Sandberg på en hel del kultur- och organisationsskillnader. Men det finns ändå en förståelse för att arbetsvillkoren varierar i olika länder hos de anställda. Och fikapausen är populär bland de utländska medarbetarna i Sverige.

Uppmuntra flocken och må bättre!

2019-05-28

Är det okej med en smiley i jobbmejlet?

2019-05-28

Emojis används inte bara i kommunikation på fritiden utan även i mejl och chattar på jobbet. Men vilka oskrivna regler finns – är det ok att lägga till en gråt-smiley när man informerar sina medarbetare om att någon är sjukskriven? 

Smarta soptunnor ber själva om att tömmas

2019-05-24

Smarta soptunnor som meddelar när de behöver tömmas finns i flera kommuner och har nyligen lanserats i Karlstad. Det förbättrar både arbetsmiljön för renhållningsarbetare och minskar klimatpåverkan, säger de som testat.