Mer

322 artiklar

Vill du läsa mer? Här finns fler artiklar om arbetsmiljö. 

Grävande skyddsombud

2018-10-22

Arbetspass som börjar tre på morgonen eller tio på kvällen. Stress och liverapportering från krigsområden. Hot och hat från tittare. Allt är risker som kan hanteras, men för att göra det bra behövs fakta. Därför jobbar Lottie Cronestrand som undersökande journalist även i sitt uppdrag som skyddsombud.

När chefen är en app

2018-10-22

Den digitala tekniken har banat väg för en ny arbetsmarknad med egenanställningar och tillfälliga gig. Men hur ser arbetsmiljön och villkoren ut för dem som jobbar på de nya plattformsbaserade företagen?

Asbest skördar fortfarande liv

2018-10-22

Trots att asbest har varit förbjudet i över 35 år och reglerna för sanering är stenhårda inträffar fortfarande asbestrelaterade sjukdomsfall. En ny rapport visar dessutom att fem gånger fler människor dör i cancer i Sverige på grund av asbest än man tidigare trott.

Min nya linje - misär är mys!

2018-10-22

Gröna skyddsombud lyfter klimatfrågan

2018-10-22

Gröna skyddsombud, som lyfter klimat- och miljöfrågor, behövs på arbetsplatserna. Det anser regionala skyddsombudet Ulf Jarnefjord i Göteborg. Han hoppas att hans eget förbund Transport ska bli först ut.

Så upplever nätläkare sin arbetsmiljö

2018-10-16

Allt fler läkare provar att jobba som nätläkare. En ny studie visar att många nätläkare uppskattar friheten som distansjobbet ger, samtidigt som den fysiska arbetsmiljön kan bli lidande och enklare patientfall kan göra jobbet mindre utvecklande.

Metoo – vad hände sen?

2018-10-15

Ett år har gått sedan de första uppropen om sexuella trakasserier kom. För många branscher har det resulterat i en större medvetenhet och konkreta åtgärder för att förebygga sexuella trakasserier.

Anställda i ideell sektor trivs bättre på jobbet

2018-10-11

Anställda i ideella organisationer kan i hög grad styra och påverka sitt arbete, visar en studie. Det gör att de i stor utsträckning också trivs och är engagerade på jobbet. Samtidigt anser de att lönen och utvecklingsmöjligheterna är sämre än i privat och offentlig sektor.

Tuffa villkor för unga i arbetslivet

2018-10-09

Unga anställda utsätts oftare för sexuella trakasserier än äldre. Allt fler unga upplever också att de krav som ställs i jobbet är högre än de kunskaper och färdigheter de har. Det visar rapporten Arbetsmiljön 2017.

Sju dödssynder på mötet

2018-10-03

Kolla mobilen eller ställa frågor bara för att höra sin egen röst. Sajten kontorsliv.se har listat sju dödssynder på mötet.

Alla gläds inte åt vovve på jobbet

2018-09-21

Vad händer om kollegan vill ha hund på jobbet och jag är hundrädd? Eller om chefen låter Fido bo under skrivbordet och jag är allergisk? Arbetsmiljöverket och Astma- och allergiförbundet ger samma svar - ingen ska bli sjuk eller må dåligt på jobbet.

Ålder inget större hinder för att byta jobb

2018-09-14

Det behöver inte vara omöjligt att få ett nytt och bättre jobb bara för att man kommit upp i åren. Men för att vara intressant för arbetsgivarna gäller det att hela tiden bygga på sin kompetens och odla sina nätverk.