Hoppa till huvudinnehållet

Goodiebag från Prevent

Varsågod, här är en digital goodiebag från Prevent! Den innehåller sådant som du kan ha nytta av i ditt arbetsmiljöarbete.

Här har vi samlat information och verktyg som vi presenterar på Gilla Jobbet och som vi tror kan hjälpa dig att skapa en bättre arbetsmiljö. 

Nyhetsbrev

Prevents nyhetsbrev kommer cirka tre gånger i månaden och innehåller nyheter och inspiration i ditt arbetsmiljöarbete. Arbetslivs nyhetsbrev kommer en gång i veckan och ger dig de senaste nyheterna och tipsen.

Prenumerera på Prevents nyhetsbrev

Prenumerera på Arbetslivs nyhetsbrev eller papperstidning

På scen C1

Arbetsplatsdialogen
En frågeguide på webben som hjälper chefer att ställa rätt frågor för att underlätta en dialog, både vid återgång till arbetet och för att förebygga sjukskrivning. På scenen: Therese Eskilsson, Umeå universitet och Nathalie Robert Edgar, Prevent

På verktygsscenen

Inkludo
Med mobiltelefonernas hjälp tar ni ställning till dilemman där ni lär ni er mer om er själva och får i gång konstruktiva samtal om hur ni vill ha det i er arbetsgrupp.

OSA-enkäten
Skicka ut medarbetarenkäten om OSA till de anställda och få svar på vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras. Svaren är anonyma och sammanställs automatiskt.

Hälsofrämjande ledarskap

Hybridkontor

Hur skapar man bra förutsättningar för hybridarbete, där kontors- och distansarbete kombineras? Ledarskapet är en viktig pusselbit, liksom samverkan mellan chefer och medarbetare.

Hjärnvänlig arbetsmiljö

Se filmerna där forskaren Cecilia Berlin förklarar hjärnvänlig arbetsmiljö! Filmerna fungerar som pratstartare och hjälper oss att samtala om hur vår egen arbetsplats kan bli mer hjärnvänlig. 

Checklistor

En checklista är en bra hjälp när du vill undersöka arbetsmiljön, till exempel vid en skydds- eller arbetsmiljörond där chef och skyddsombud deltar.

Schyst på jobbet

Den här webbutbildningen för besöksnäringen fokuserar på gemenskap och samarbete, och handlar om hur man tillsammans jobbar för en bra arbetsmiljö. 

Utbildningar i arbetsmiljö

Här hittar du Prevents alla utbildningar i arbetsmiljö. Vi kan också företagsanpassa dem så att de passar era behov.