Hoppa till huvudinnehållet

Webbinarier om arbetsmiljö

Här hittar du våra kommande och inspelade kostnadsfria webbinarier. Under hösten planerar vi att ta upp ämnen som organisatorisk och social arbetsmiljö i pandemins spår, besöksnäringen – omstart efter pandemin, ergonomi inom lager och e-handel och vad som hänt fem år efter metoo.

Samtal runt fikabordet

Kommande webbinarier

1 september: Framgångar och fallgropar för det hybrida kontoret

Vilka är framgångarna och fallgroparna med distansarbete och det hybrida kontoret? Vilka är riskerna med att inte vara tydlig med hur det ska fungera? Under webbinariet träffar vi forskarna Leif Denti och Caroline Lornudd som delar med sig av sina erfarenheter.

Inspelade webbinarier

Framtidsspaning om arbetsmiljön

När Prevent fyller 80 år firar vi det med att blicka framåt! Vi tar forskare och representanter från arbetsgivar- och fackförbundssidan till hjälp för att peka ut möjligheter och risker med digitalisering och artificiell intelligens.

Förebygg ohälsa med Arbetsplatsdialogen

Under webbinariet får du tips om hur du kan använda Arbetsplatsdialogen för att upptäcka tecken på ohälsa, hålla samtal och anpassa arbetet. Forskaren Therese Eskilsson vid Umeå universitet berättar om metoden bakom verktyget, och Arbetsmiljöverket berättar om vårens inspektionskampanj med fokus på arbetsanpassning.

Introduktion på arbetsplatsen

Välkommen till ett webbinarium där Petter Gustavsson, professor i psykologi på Karolinska Institutet, delar med sig av forskningsbaserade erfarenheter av introduktion på arbetsplatsen, insatser för att skapa en positiv lärandespiral och viktiga arbetsmiljöfrågor att tänka på i samband med introduktion.

Hot och våld på jobbet

Torbjörn Hellmouth, utbildare och expert inom konflikthantering, och Anna Johnsson, arbetsmiljöexpert på Arriva berättar hur företag i olika branscher kan arbeta för att förebygga hotfulla eller våldsamma situationer.

Skapa en hjärnvänlig arbetsmiljö

Genom att anpassa arbetet efter människans sätt att bearbeta omvärlden kan vi göra arbetsmiljön mer hjärnvänlig. Då minskar risken att göra fel, samtidigt som vi blir mer effektiva och mår bättre. Med Cecilia Berlin, Chalmers.

Trakasserier från kunder och besökare inom handeln

Vad innebär trakasserier från tredje man? Varför är det en viktig fråga? Hur påverkar det verksamheten? Och hur kan vi arbeta förbyggande? Det får du veta mer om på det här webbinariet om trakasserier från tredje man i handeln. Med Per Geijer från Svensk Handel.

Riskbedömning vid förändring av verksamheten

Så riskbedömer du stora förändringar i verksamheten, som till exempel inför återgång till arbetsplatsen efter pandemin. Från 2021.

Så gör du verkstad av OSA

Arbetsmiljöexperten Cecilia Österman visar hur du mäter OSA-frågor och delar med sig av effektiva metoder och verktyg som hjälper dig ta dig an OSA på din arbetsplats. Maj 2021.

Rehabilitering för e-handel och lagerföretag

Svensk Handel, Handelsanställdas förbund och rehabiliteringsexperten Anna Sporrong om effektivt arbetsanpassnings- och rehabiliteringsarbete. November 2020.