Hoppa till huvudinnehållet
Möten

5 tips för kreativa möten

Inte så sällan låser det sig på möten där syftet är att komma på så bra idéer som möjligt på begränsad tid. Men det finns några enkla knep för att få det att lossna.

Val av lokal och plats har större betydelse än man kan tro när syftet med ett möte är att vara kreativ och kläcka idéer. Kanske behöver man komma bort från kontoret, eller så räcker det med lite rekvisita i form av färgpennor, papper eller varför inte lego och klossar. Branschföreningen Svenska Möten har sammanställt tips på hur man får igång kreativiteten på en workshop.

1. Rita det du säger Testa att rita din idé. Då kommer ofta orden av sig självt.

2. Fram med alla idéer– även de dåliga Istället för att skriva ner alla bra idéer, börja med de dåliga. Förvånansvärt ofta kan det leda till en lösning som är precis så galen att den fungerar.

3. Skriv din idé som ett brev Om du har svårt att verbalt formulera din idé kan du testa att skriva ner den riktad till en särskild person. Det kan göra idén tydligare.

4. Gör en digital detox Sociala medier och smarta telefoner tar mycket tid i anspråk och gör att vi tappar fokus. Testa att stänga av för en dag och se om det väcker nya tankar.

5. Testa en idé i sociala medier Istället för att lägga tre månader på att försöka komma på den perfekta idén kan man testa att dela den på sociala medier för att se hur den tas emot. Den återkoppling man får kan man använda för att finslipa sin idé.

Källa: Svenska Möten

bild på Marianne Zetterblom

Marianne Zetterblom

marianne.zetterblom@prevent.se

Mer om Möten

Senaste om Tips och råd