Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Arbetsmiljöstipendiet 2020

Nominera en kollega som du vill lyfta för hans eller hennes arbetsmiljöinsats! Arbetsmiljöstipendiet delas ut till en chef och ett skyddsombud som är verksamma i privata företag och som aktivt arbetar för att utveckla och förbättra arbetsmiljön. 

Nu startar nomineringstiden för 2020 års stipendium som pågår fram till 15 maj. Stipendiet vänder sig till personer som löpande arbetat i samverkan för att utveckla och förbättra arbetsmiljön, antingen den fysiska eller den psykosociala. Stipendiesumman är på 15 000 kronor vardera och tanken är att pengarna ska användas för utbildning inom arbetsmiljöområdet.

 

Årets vinnare utses i september och prisutdelningarna sker i oktober.

Här är motiveringarna för 2019

Oskar Olsén, platschef på Nytorps Rör
Oskar är en person som på ett tydligt sätt har både medarbetarnas säkerhet och företagets utveckling i fokus. Oskar är ett gott och lärande exempel på hur framgångsrik samverkan och arbetsmiljöarbete kan gå till på en arbetsplats.

Jan Åkesson, IT-projektledare på Siemens
Jan är en person som på ett tydligt sätt har både medarbetarnas säkerhet och företagets utveckling i fokus. Jan är ett gott och lärande exempel på hur framgångsrik samverkan och arbetsmiljöarbete kan gå till på en arbetsplats.