Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Arbetsmiljöstipendiet 2020

Arbetsmiljöstipendiet delas ut varje år till personer verksamma i privata företag som aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön. Årets vinnare är arbetsmiljöteknikern Mattias Kvist och skyddsombudet Agneta Strand. 

2020 års vinnare av Arbetsmiljöstipendiet är Mattias Kvist, arbetsmiljötekniker och chef över lokalvård, infrastruktur och kökspersonal på Lindab Profil i Förslöv, och Agneta Strand, huvudskyddsombud på Sandvik Coromant i Sandviken. 

– Årets stipendiater är inspirerande exempel på hur engagemang och delaktighet bidrar till ett välfungerande arbetsmiljöarbete. Agneta Strand och Mattias Kvist visar båda hur säkerhetstänk och fokus på medarbetarnas välmående kan integreras i företagens verksamhet för att stärka både arbetsmiljön och företagens framgång, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent.

Prissumman på 15 000 kronor vardera är ett personligt utbildningsstipendium.

Här är motiveringarna för 2020:

Mattias Kvist, arbetsmiljötekniker och chef på Lindab Profil

Mattias är en person som på ett tydligt sätt har både medarbetarnas säkerhet och företagets utveckling i fokus. Oskar är ett gott och lärande exempel på hur framgångsrik samverkan och arbetsmiljöarbete kan gå till på en arbetsplats.

Mattias nominerades bland annat med orden: 
"Mattias andas och lever arbetsmiljö, han brinner för att alla ska må bra på jobbet. Såväl fysiskt som psykiskt. Han tror benhårt på att "göra före något händer" och stöttar chefer i hur man gör det. Han lyfter ständigt kulturen och skyddsombudens viktiga arbete. Som chef lever han som han lär."

Agneta Strand, huvudskyddsombud på Sandvik Coromant:

Agneta är en person som på ett tydligt sätt har både medarbetarnas säkerhet och företagets utveckling i fokus. Agneta är ett gott och lärande exempel på hur framgångsrik samverkan och arbetsmiljöarbete kan gå till på en arbetsplats.

Agneta nominerades bland annat med orden:
"Agneta tänker alltid på sina medarbetare i första hand. Ingen skall behöva skada sig på jobbet. Hon har ett stort engagemang i arbetsmiljöfrågor och kommer med goda ideer och frågeställningar som hjälper till att vi arbetar med ständiga förbättringar."