Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Arbetsmiljöstipendiet 2021

Har du en chef eller ett skyddsombud som inspirerat till bättre arbetsmiljö under året som gått, och som kanske betytt extra mycket under de speciella omständigheter som pandemin inneburit? Nu är det dags att nominera till Arbetsmiljöstipendiet 2021.

Stipendiet vänder sig till personer på privata företag som löpande arbetat i samverkan för att utveckla och förbättra arbetsmiljön, antingen den fysiska eller den psykosociala. Stipendiesumman är på 15 000 kronor vardera och tanken är att pengarna ska användas för utbildning inom arbetsmiljöområdet. Nomineringstiden för 2021 års stipendium pågår fram till 31 maj. 

Nominera här

Årets vinnare utses i september och prisutdelningarna sker i oktober.

Här är motiveringarna för 2020:

Mattias Kvist, arbetsmiljötekniker och chef på Lindab Profil

Mattias är en person som på ett tydligt sätt har både medarbetarnas säkerhet och företagets utveckling i fokus. Oskar är ett gott och lärande exempel på hur framgångsrik samverkan och arbetsmiljöarbete kan gå till på en arbetsplats.

Mattias nominerades bland annat med orden: 
"Mattias andas och lever arbetsmiljö, han brinner för att alla ska må bra på jobbet. Såväl fysiskt som psykiskt. Han tror benhårt på att "göra före något händer" och stöttar chefer i hur man gör det. Han lyfter ständigt kulturen och skyddsombudens viktiga arbete. Som chef lever han som han lär."

Agneta Strand, huvudskyddsombud på Sandvik Coromant:

Agneta är en person som på ett tydligt sätt har både medarbetarnas säkerhet och företagets utveckling i fokus. Agneta är ett gott och lärande exempel på hur framgångsrik samverkan och arbetsmiljöarbete kan gå till på en arbetsplats.

Agneta nominerades bland annat med orden:
"Agneta tänker alltid på sina medarbetare i första hand. Ingen skall behöva skada sig på jobbet. Hon har ett stort engagemang i arbetsmiljöfrågor och kommer med goda ideer och frågeställningar som hjälper till att vi arbetar med ständiga förbättringar."