Hoppa till huvudinnehållet

Enkät om sexuella trakasserier

Med hjälp av enkäten kan företaget undersöka hur medarbetarna upplever verksamheten när det gäller sexuella trakasserier. Börja med att genomföra undersökningen, för att sedan tillsammans diskutera er fram till hur ni ska förbättra er arbetsmiljö.

Att fylla i enkäten tar omkring 10 minuter. Den är anonym, och den som skickat ut den kan inte se några individuella svar utan bara en sammanställning av svaren. 

Enkät om sexuella trakasserier

Med hjälp av den här enkäten kan företaget undersöka hur medarbetarna upplever verksamheten när det gäller sexuella trakasserier. Börja med att genomföra undersökningen, för att sedan tillsammans diskutera er fram till hur ni ska förbättra er arbetsmiljö.

Att fylla i enkäten tar omkring 10 minuter. Den är anonym, och den som skickat ut den kan inte se några individuella svar utan bara en sammanställning av svaren. 

Områden i enkäten

 1. Styrdokument och rutiner
 2. Kunskap och stöd
 3. Trakasserier
 4. Arbetsmiljö
 5. Situationer och platser

Testa gärna enkäten innan du skickar ut den till din arbetsgrupp. Du behöver svara på alla frågor i enkäten när du testar enkäten. 

Testa enkäten 

Frågor och svar om enkäten

Administratören, det vill säga den person som skapat och skickat ut enkäten,  kan se enkätresultatet på sitt Prevent-konto via Mina sidor. Därifrån kan resultatet också delas med andra. Det går aldrig att se enskilda svar, utan bara en sammanställning av gruppens resultat. Av anonymitetsskäl behöver minst sex personer ha svarat på enkäten för att en sammanställning ska visas. Annars syns inget resultat.

 • Endast den e-postadress som anges när man skapar ett Prevent-konto, det vill säga administratörens e-postadress, samlas in och kopplas till resultatet.
 • Endast det samlade resultatet (sammanställningen) sparas på Prevents servrar. Enskilda resultat sparas inte.
 • Servrarna är placerade i Stockholm och hostas av Dustin.
 • Medarbetarnas svar är anonymiserade.
 • Prevent är personuppgiftsansvarig.

Läs mer om Prevents personuppgiftspolicy.

Enkäten kan göras på dator, mobil eller surfplatta i webbläsarna

 • Edge
 • Google Chrome
 • Firefox
 • Safari.

Edge är den webbläsare som våra användare tycker fungerar allra bäst, så testa att använda den om du får problem. 

Nej det går bara att svara på enkäten en gång på samma dator eller mobil.  

Nej, enkäterna är inte översatta till andra språk, men du kan förstås använda dig av översättningsfunktionen i webbläsaren, till exempel Google Chrome eller Edge. Då behöver du översätta varje sida i enkäten.