Hoppa till huvudinnehållet

Bild: Marianne Zetterblom

Arbetsmiljöarbete

Arbetslivs mest lästa

Introduktion på hybridkontoret, forskning om ohövliga kollegor och tips på hur man kan stötta medarbetare vid skilsmässa. Här är några av höstens mest lästa artiklar.

Nyanställd på hybridkontoret - så lyckas du

Hur gör man för att lära sig ett nytt jobb och komma in i gemenskapen när många av kollegorna jobbar på distans? Hybridarbetsplatsen kan vara en utmaning för både nyanställda och chefer.  

Läs artikeln:

Ny forskning ska hjälpa utmattade

En tredjedel av de som varit sjukskrivna för utmattningssyndrom trillar dit igen. Men trots den höga återfallsrisken och trots att utmattning är en av de vanligaste orsakerna till långa sjukskrivningar finns i dag ingen behandling som med säkerhet fungerar. Möt forskaren som vill stoppa utbrändhetsepidemin.

Läs artikeln:

Korta rörelsepauser minskar sjukfrånvaron

Genom att införa korta rörelsepauser på arbetstid kan långtidssjukskrivningarna minska med 13 procent. Det visar en dansk forskningsstudie där 70 000 anställda deltagit.

Läs mer:

Religion på jobbet

Hur går det att kombinera fasta under ramadan med heltidsjobb och är det okej att arbeta i turban? Här berättar fyra personer om tro på jobbet.

Läs mer:

Ohövliga kollegor försämrar både hälsa och prestation

Att snäsa av eller inte lyssna på en kollega är exempel på ohövligt beteende. Ohövlighet bör aldrig accepteras eftersom det på sikt kan leda till ohälsa och försämrad prestation, enligt Kristoffer Holm som är aktuell med en ny studie i ämnet. 

Läs mer:

Mer om Arbetsmiljöarbete

Senaste om Mer om arbetsmiljö