Bild: KTH
Så skapar du en hälsosammare arbetsplats
Publicerat 21 februari 2019
Sjunkande sjukfrånvaro, mindre personalomsättning och färre arbetsskador. Att satsa på ett hälsofrämjande ledarskap innebär flera vinster – för alla. Men hur går man till väga och vilka är fallgroparna?
Ett hälsofrämjande ledarskap innebär att du som chef behöver jobba med de förutsättningar du har, individ-
uella och organisatoriska. Det betyder också att du, tillsammans med arbetsgruppen, bör arbeta med tydliga mål som följs upp, rimliga krav, regelbunden återkoppling och med att stärka det som fungerar bra. Men det handlar också om balans och hälsa. Här är det chefen som bär det främsta ansvaret för att se till att medarbetarna är produktiva och mår bra.
För det krävs resurser, kunskap och rätt förutsättningar på arbetsplatsen, säger Lotta Dellve som är professor i arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet och som forskar om hållbart ledarskap och chefers förutsättningar.
– Ledare bör i allmänhet inte ha för många medarbetare. De behöver också utveckla en förståelse för komplexiteten i en organisation, vilket gör att det inte är en bra idé att byta arbetsplats för ofta.
För att kunna bedriva ett hälsofrämjande arbete finns också olika hjälpmedel. Just nu driver Prevent ett projekt som ska resultera i ett kostnadsfritt webbverktyg, där chefer kan få tips och råd hur man kan hantera olika arbetsmiljöfrågor. Lisa Markström på Prevent leder projektet.
– I stället för att gå en hel kurs eller gå igenom punktlistor från A till Ö, kan man via det nya webbverktyget plocka russinen ur kakan och själv välja vilka områden man vill fokusera på där och då, för att stärka sitt hälsofrämjande arbete, säger hon.
Men vilka insatser man ska fokusera på kan vara knepigt att avgöra. Forskning visar nämligen att uppfattningen om vad hälsofrämjande ledarskap är kan skilja sig mycket åt beroende på om man frågar chefen eller medarbetarna.
– Att uppfattningarna ser olika ut har vi sett i många studier. Kanske beror det på att det är lättare att se till den närmaste miljön – och desto svårare att sätta sig in i vad en annan nivå har för behov, säger Lotta Dellve.
Därför är det viktigt för chefer att lägga örat mot marken och jobba på att minska distansen mellan det organisatoriska och det operativa arbetet.
– Att ledarna är ute i organisationen och fokuserar på medarbetarnas situation, i stället för att sitta vid skrivbordet och försöka lista ut vad man tror att de behöver, har visat sig vara den mest framgångsrika metoden, säger hon.
Reklambyrån The Amazing Society i Stockholm vann pris förra året för sitt hälsofrämjande arbete. I takt med att de anställda fått större inflytande över arbetsmiljön har både personal-
omsättningen och sjukfrånvaron minskat.
För ett hållbart ledarskap
- Utnyttja resurserna som finns För att lyckas med det hälsofrämjande ledarskapet på sikt gäller det att chefen inte är överbelastad – och då måste du våga säga till uppåt och kräva, använda och mobilisera organisatoriska resurser.
- Skapa förtroende Det gör du till stor del genom att lyssna in din personal. Chefer på operativa nivåer kan behöva jobba på att ha en närhet till verksamheten och förståelse för medarbetarnas vardag, chefer på strategisk nivå behöver prioritera arbetsmiljöfrågor och väga dessa jämte produktionsmål.
- Prioritera reflektion och följ upp Låt medarbetarna regelbundet träna sig i att reflektera och kommunicera om verksamheten och hållbart arbete från olika perspektiv. Glöm inte uppföljningen där ni går igenom vad ni har åstadkommit, den är minst lika viktig.
- Inspirera till att leva hälsosamt Understöd medarbetares ambitioner att träna och leva hälsosamt. Inför promenadmöten och andra sätt som bidrar till aktivitet och minskar stillasittande. Fråga de som har många sjukdagar hur du kan stödja dem att fullgöra sitt arbete.
- Tänk på helheten Att enbart dela ut gymkort eller endast införa organisationsåtgärder är inte tillräckligt. Ha alltid både individ och organisation i fokus i alla satsningar ni gör.
Tina Harr
Mer om Må bra
-
Stressad? Därför ska du inte hoppa över lunchen
Må bra • Nästan var fjärde yrkesverksam hoppar över lunchen minst en dag i veckan och de flesta gör det på grund av stress. Men enligt dietisten Maria Sitell leder det till att man får mindre gjort och presterar sämre.
-
Dagsljus viktigt för hälsan
Må bra • Den som jobbar inomhus under årets mörka månader får i regel alldeles för lite dagsljus. Men det finns knep för ta vara på de ljusa timmarna.
-
Utomhusjobb ger återhämtning
Kontor • Kontorsarbete behöver inte vara synonymt med att sitta inne framför en skärm, enligt Charlotte Petersson Troije som skrivit världens första avhandling om utomhuskontor.
Prenumerera på nyhetsbrevet
Ja tack, jag vill få nyheter, inspiration och tips till min mejl varje vecka – helt utan kostnad.
Papperstidning
Få tidningen till din brevlåda fyra gånger per år – helt utan kostnad. Du får fördjupande reportage, tipsinriktade artiklar och kan inspireras av hur andra jobbar med arbetsmiljö.
PrenumereraSenaste om Ledarskap
-
Svenska företag riskerar att halka efter i AI-utvecklingen
AI • En majoritet av de som använder AI på jobbet använder verktyg som de skaffat sig privat.
-
Prisad arbetsmiljöinsats minskade olyckorna
Arbetsmiljöarbete • Efter flera år med ett ökande antal olycksfall lyckades Guldfågeln vända trenden. Avgörande för att lyckas har varit att skapa engagemang hos medarbetarna och förståelse för att alla spelar en viktig roll i arbetsmiljöarbetet.
-
Chefers attityder till psykisk ohälsa påverkar möjligheten till stöd
Psykisk hälsa • Den som drabbas av depression, utmattning eller ångest har större möjligheter att få stöd på arbetsplatsen om chefen har en öppen och förstående attityd.