Hoppa till huvudinnehållet
Stängt för underhåll 22 februari 07.00-09.00

På grund av serverunderhåll ligger webben nere torsdag 22 februari 07.00-09.00.

Startkit för en bättre arbetsmiljö

Vi erbjuder utbildningar, checklistor, enkäter och artiklar från tidningen Arbetsliv. Allt för att hjälpa dig till en bra start på vårens arbetsmiljöarbete. Lycka till!

Kom igång med arbetsmiljöarbetet

Här får du veta vad ett systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, innebär. I varje avsnitt förklaras hur du jobbar praktiskt, och du får också mallar och exempel som hjälper dig i ditt arbetsmiljöarbete.

Till Kom igång med arbetsmiljöarbetet

Roller i arbetsmiljöarbetet

I arbetsmiljölagen finns regler om ansvar, roller och medverkan i arbetsmiljöarbetet. Men det räcker inte med regler för att skapa ett gemensamt engagemang för arbetsmiljön. I Sverige finns en lång tradition av samverkan och samarbete. Den traditionen bygger på insikten att alla vinner på en god arbetsmiljö.

Roller i arbetsmiljöarbetet

Checklistor och enkäter

Använd våra kostnadsfria checklistor för att undersöka er arbetsmiljö. De  mest använda är Allmän skyddsrond, Årlig uppförljning av arbetsmiljöarbetet och Distansarbete.

Med OSA-enkäten undersöker ni den organisatoriska och sociala arbetsmiljön inom olika områden.

Till Checklistor

Till Enkäter

Bättre arbetsmiljö – BAM

Vill du göra ert arbete med arbetsmiljön ännu bättre? Se då till att chef och skyddsombud jobbar med frågorna tillsammans. En bra start är att gå utbildningen BAM – Bättre arbetsmiljö ihop.

Till grundutbildningen Bättre arbetsmiljö – BAM

Prenumerera på Arbetsliv

I tidningen Arbetsliv hittar du artiklar med inspiration, ny forskning och användbara tips. Tidningen är kostnadsfri och kommer fyra gånger om året.

Prenumerera på Arbetsliv

Sociala medier

Följ oss på sociala medier för fler arbetsmiljötips i vardagen!

Linkedin

Facebook

Instagram

Hitta på sidan