Hoppa till huvudinnehållet

Kommunikation om arbetsmiljö

Här finns text och bilder som kan användas fritt vid kommunikationsinsatser om arbetsmiljö och Prevents utbud.

Prat och skratt

OSA Introduktion

Gå den här utbildningen om du vill lära dig mer om organisatorisk och social arbetsmiljö. Utbildningen är kostnasdfri, tar omkring en timme och finns på svenska och engelska.

OSA Introduktion vänder sig till chefer, skyddsombud och medarbetare som vill sätta sig in i reglerna om organisatorisk och social arbetsmiljö. Den ger grundläggande kunskaper om organisatoriska och sociala arbetsmiljöfaktorer och förståelse för hur de kan integreras i ett systematiskt arbetsmiljöarbete. Utbildningen ger också kunskap om vilka krav som ställs i föreskrifterna.

Bild att använda i din kommunikation (Foto Bengt Alm)

OSA Introduktion

OSA-verktyg på webben

Händer det att du tar jobbsamtal under lunchen eller medan du lagar mat därhemma? Som hjälp för att jobba med OSA-frågorna har vi samlat ihop enkät, checklistor och andra verktyg på en webbsida.

Bild att använda

OSA samlingssida med verktyg

Djurparkernas arbetsmiljö

För att lyfta medvetenheten om säkerhet och tvsel för den som jobbar i djurpark, har vi tagit fram fyra filmer och reflektionsfrågor. Se filmerna tillsammans i arbetsgruppen och prata sedan om hur ni gör i dag och om det finns något som kan förbättra arbetsmiljön. Det finns också en checklista till stöd för chefer och skyddsombud som vill undersöka arbetsmiljön i djurparken.

Bild att använda

Arbetsmiljön i djurpark

Nominera till Arbetsmiljöstipendiet

Dags att nominera till Arbetsmiljöstipendiet! Även i år kommer vi att dela ut 15 000 kronor var till en chef och ett skyddsombud som jobbar aktivt för en bättre arbetsmiljö på sin arbetsplats. Sista dag att nominera är 31 maj.

Bild att använda

Arbetsmiljöstipendiet

Hitta på sidan