Hoppa till huvudinnehållet
Arbetsmiljöarbete

Höstens mest lästa artiklar

Är du nyfiken på hur man får till bra belysning, hur man gör en arbetsmiljöpolicy eller vad du som chef kan lära av konflikter på jobbet? Här kommer ett urval av höstens mest lästa artiklar.

Tio tips för att fixa bra belysning
Med bra belysning blir vi både piggare och minskar risken för synproblem och belastningsbesvär. Arbetsliv har listat de bästa belysningstipsen för både kontoret och distansarbetet.
Läs mer: 

Så gör ni en arbetsmiljöpolicy
Alla företag oavsett storlek ska ha en arbetsmiljöpolicy. Den kan liknas vid en avsiktsförklaring som beskriver hur ni vill ha det på jobbet. Men för att policyn inte ska bli ett dokument behöver ni involvera medarbetarna och revidera den regelbundet.
Läs mer: 

Det kan du lära dig av konflikterna
Konflikter uppstår förr eller senare på de flesta arbetsplatser. De riskerar att leda till dålig stämning, prestationsförsämring och i värsta fall psykisk ohälsa. Men rätt hanterat kan de i stället utveckla både individ och organisation.
Läs mer: 

Så får du mer energi på distans
Att behålla energin och engagemanget är en utmaning när distansarbetet fortsätter för många. Men det finns mycket som chefer och medarbetare kan göra och som inte kräver så stora insatser, enligt Caroline Wiklund, coach och stresspedagog på Unionen.
Läs mer:

Många vinster med arbetsrotation
Berendsens tvätteri i Ockelbo har infört arbetsrotation. Det breddar både de anställdas kompetens, ger en bättre arbetsmiljö och en stabilare produktion. Det finns bara vinster, enligt Marianne Sund som är klubbordförande för IF Metall.
Läs mer:

Ta mötet till nästa nivå
Att bjuda in till möte är lätt. Men desto svårare är det att få till ett bra möte där alla känner sig inkluderade, närvarande i nuet och peppade att bidra.
Läs mer: 

Artiklar kopplade till coronaviruset
Här hittar du de artiklar som Arbetsliv publicerar som på något sätt berör coronaviruset och vår arbetsmiljö. De tar bland annat upp smitta, hur man leder på distans, riskbedömning och chefen som ett stöd i kris.
Samlingssida för artiklar om coronaviruset:

Mer om Arbetsmiljöarbete

Senaste om Mer om arbetsmiljö