Hoppa till huvudinnehållet

Frågor och svar

Här hittar du svar på vanliga frågor om Prevents checklistor.

Vad är skillnaden mellan checklista och enkät?
Checklistan innehåller färdiga frågor om sådant som kan observeras och sedan besvaras med ett objektivt Ja eller Nej. Enkäterna består av påståenden som besvaras efter en flergradig skala utifrån en subjektiv och individuell upplevelse.

Kan jag söka efter en checklista?
När du är på startsidan med alla checklistorna kan du använda webbläsarens sökfunktion – ctrl-tangenten + f – för att hitta rätt checklista.

Varför är vissa checklistor pdf:er och andra webbsidor?
Alla checklistor har ännu inte hunnit göras om från pdf till webbsida, men det kommer att ske successivt.

Var och hur kan jag spara min checklista?
När du börjar fylla i en checklista visas ett fönster där du anger din mejladress. Det du fyller i sparas automatiskt, och du kan använda länken du får per mejl för att fortsätta fylla i checklistan vid ett senare tillfälle. Länken till checklistan kan förslagsvis sparas i er dokumentation av det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Det går också att spara checklistan som en pdf genom webbläsarens utskriftsfunktion (högerklicka på checklistan). Det ser lite olika ut beroende på webbläsere. I Internet Explorer skriver du till exempel ut mot "CutePDFwriter" för att sedan i ett fönster namnge checklistan och "bläddra" fram till den plats du vill spara den. I Google Chrome väljer du spara som PDF osv.

Hur skriver jag ut checklistan?
Använd webbläserens utskriftsfunktion (högerklicka på checklistan eller använd ctrl-tangenten + p) och välj skrivare. Vi rekommenderar att du skriver ut i liggande format. 

Varför får jag inte mejlet med länk till checklistan?
Mejlet kan ha hamnat i spamfiltret - på din dator eller på er server. Ta hjälp av din IT-support. Mejlet med länken sänds från no-reply@prevent.se.

Hur länge sparas min ifyllda checklista?
Den sparas de närmaste åren. Vi kommer att meddela innan någonting tas bort.

Kan jag ta bort eller lägga till frågor?
Du kan ta bort en fråga som inte är relevant genom attbocka för Ej relevant. Då visas inte riskbedömningen under frågan. Det går inte att lägga till frågor.

Checklistorna ser olika ut i olika enheter, vad beror det på?
Checklistorna anpassar sig automatiskt efter skärmupplösningen, och kan därför se olika ut beroende på skärmens storlek.

Hitta på sidan