Hoppa till huvudinnehållet

Coachingarbetet stärker både ledarna och medarbetarna, säger Tobias Franzén, vd på reklambyrån The Amazing Society

Bild: Tobias Wahlqvist

Chef

De vann pris för hälsofrämjande ledarskap

På reklambyrån The amazing society finns numera en inkluderingskommitté, där fyra anställda själva fått ansvara över en budget, drivit projekt och kommit med egna idéer om förändringar i arbetsmiljön.

– Personalens relation till arbetsmiljöarbetet har kommit närmare dem själva då det inte bara är något som sker på ledningsnivå, säger Tobias Franzén, vd:n och en av grundarna.

Dessutom utnyttjas personalens kunskaper inom olika livsstilsrelaterade områden, så de kan spridas till resten av arbetsgruppen.

– Några är väldigt kost- och träningsintresserade och delar detta med sina kollegor. Sedan har vi även en personlig tränare som kommer till oss två gånger i veckan och kör ett lunchpass, säger han.

Tobias Franzén poängterar att cheferna har en viktig roll i att fånga upp eventuella problem i arbetsmiljön i tid. Tack vare olika satsningar och investeringar har sjukantalen sjunkit och personalomsättningen minskat. Bland annat har cheferna gått ledarskapsutvecklingskurser där de pratat mycket om EQ, det vill säga hur man handskas med egna och andras känslor, hanterar relationer och är empatisk.

– Coachingsarbetet har stärkt både oss i ledande position och även medarbetarna då det nya tänket genomsyrar hela företagskulturen, säger Tobias Franzén.

bild på Tina Harr

Tina Harr

Mer om Chef

Senaste om Ledarskap