Frilansa för Arbetsliv
Nyttiga, inspirerande, aktuella och vardagsnära artiklar om arbetsmiljö. Det vill vi ge våra läsare. Här kommer några råd och tips för att just din artikel ska bli så läst och uppskattad som möjligt.
Om du är intresserad av att frilansa för Arbetsliv är det bra att läsa in sig på hur tidningen är uppbyggd. Tidningen består av ett antal fasta vinjetter. I vår redaktionella manual, som går att ladda ner nedan, kan du läsa mer om dem. Tänk utifrån vinjetterna när du presenterar en idé.
Vi skriver om arbetsmiljö ur ett brett perspektiv. Det handlar om allt från buller och kemikalier till ledarskap och stress. Arbetsliv bevakar främst privat sektor. Tidningens motto är att vara nyttig och inspirerande.
En del av tidningen består av frilansmaterial. Vi jobbar med ett antal återkommande frilansare men det händer även att vi anlitar nya frilansare. Alla frilanskontakter sköts av Arbetslivs chefredaktör Marianne Zetterblom. Är du fotograf ska du kontakta Arbetslivs bildredaktör Maria Claesson Nygren. Kontaktuppgifter till redaktionen finns under fliken ”Kontakta redaktionen”. Arbetsliv betalar enligt Svenska Journalistförbundets frilansrekommendationer.
Om du har ett uppdrag för Arbetsliv uppskattar vi att du kontaktar oss om du vill bolla en tanke, kör fast eller om förutsättningarna för det jobb du ska göra har förändrats så att du har svårt att hålla deadline. Vi har bättre chans att lösa det tillsammans.
I Arbetslivs redaktionella manual finns mer information om vårt uppdrag, våra bevakningsområden, textlängder och skrivregler.
Checklista innan leverans
- Texten har den vinkel vi kommit överens om
- Texten är av överenskommen längd.
- Pratminus är inte staplade på varandra.
- Förkortningarna är utskrivna.
- Korrfelen är rättade.
- Alla personer har rättstavade för- och efternamn.
- Språket är rakt och enkelt och följer TT-språkets regler. Undvik forskarspråk.
- Din byline finns med i slutet av artikeln.
Prenumerera
Prenumerera på tidningen Arbetsliv, Sveriges största arbetslivstidning som kommer ut fyra gånger per år.
PrenumereraSenaste artiklarna
-
Fler smittas av djur när klimatet blir varmare
Smitta • Flera faktorer gör att risken för nya zoonotiska smittor ökar – och vissa yrkesgrupper är extra utsatta.
-
Fem tips – jobba när alla andra är lediga
Må bra • Det är lätt att tappa motivationen om man jobbar på sommaren när de flesta är lediga. Men det finns knep för att göra det bästa av situationen.
-
Orimlig arbetsbelastning för många chefer
Stress • Många har kanske lite lugnare tempo på jobbet inför stundande sommarsemester. Men för cheferna ser det lite annorlunda ut enligt en ny undersökning från Ledarna.