Hoppa till huvudinnehållet
Möten

Sju dödssynder på mötet

Kolla mobilen eller ställa frågor bara för att höra sin egen röst. Sajten kontorsliv.se har listat sju dödssynder på mötet.

1. Kolla mobilen under mötet Du kanske tror att du kan messa med partnern eller kolla Instagram under mötet utan att det märks men det gör det. Lämna mobilen på bordet eller kanske ännu bättre på ditt eget skrivbord under mötet.

2. Kalla till möten som borde ha varit ett mejl Slösa inte bort 30 minuter av kollegornas jobbtid i onödan. Om mötet kokar ner till tre korta informationspunkter kanske det hade kunnat sammanfattas i mejlform till de som berörs istället.

3. Ställa frågor bara för att höra sin egen röst I varje arbetsgrupp finns personer som inte kan motstå frestelsen att sträcka upp handen med något som kanske egentligen inte är en fråga utan mer handlar om bekräftelse eller att visa vad man själv kan. Innan du ställer en fråga kan det vara bra att fundera över om den verkligen är relevant för övriga mötesdeltagare.

4. Att zooma ut och sen be kollegorna att repetera det de sagt Paltkoma efter lunchen eller för varmt konferensrum. De flesta blir trötta på mötet någon gång. Men att be alla ta om det de just sagt för att du satt och tänkte på gårdagens avsnitt av Game of thrones är inte ok.

5. Ta med lunchen till ett icke-lunchmöte Det spelar ingen roll att du inte hann med lunchen på lunchen. Att ta med matlådan till mötet är inte ok.

6. Hoppa på sidospår Även om det är frestande att berätta om en konstig dröm du hade eller vem du stötte ihop med på tåget är det inte schysst mot den som håller mötet och försöker bli klar med dagordningen på utsatt tid.

7. Använda härskartekniker När stressen är hög och tålamodet sinar är det lätt hänt att fälla en oproffsig kommentar som "så gör vi inte här". Det är varken bra för stämningen i gruppen eller din relation till kollegorna.

Källa: Office depot/kontorsliv.se Läs mer här:

bild på Marianne Zetterblom

Marianne Zetterblom

marianne.zetterblom@prevent.se

Mer om Möten

Senaste om Mer om arbetsmiljö