Hoppa till huvudinnehållet
Arbetsolyckor och arbetsskador

Webbtjänst underlättar vid arbetsskada

Vid en arbetsskada kan det vara svårt att ha koll på vilket ekonomiskt stöd man har rätt till, vart man ska vända sig och när. För att underlätta i den processen har Försäkringskassan och AFA Försäkring tagit fram Arbetsskadeguiden – ett kostnadsfritt verktyg på webben.

– Det har inte alltid varit lätt för personer som råkat ut för en arbetsskada att veta när de ska vända sig till oss på AFA Försäkring eller till Försäkringskassan. Med Arbetsskadeguiden hoppas vi råda bot på sådana svårigheter, säger Carolina Lunde, verksamhetsutvecklare på AFA Försäkring i ett pressmeddelande.

Förra året fick Försäkringskassan i uppdrag att göra informationen kring arbetsskadeförsäkring tydligare så att ingen riskerar att missa ersättning. I uppdraget ingick också att informationen skulle vara individuellt anpassad. Den som besöker Arbetsskadeguiden får därför börja med att svara på ett antal frågor. Därefter ges skräddarsydd information om nästa steg.

– Vi vill hjälpa personer som har en arbetsskada att förstå om de kan ha rätt till en ersättning och vad de behöver göra för att söka den. Därför är detta ett oerhört viktigt projekt och ett stort steg framåt som vi är stolta över, säger Erica Narvaez, verksamhetsutvecklare på Försäkringskassan.

Till Arbetsskadeguiden:

bild på Marianne Zetterblom

Marianne Zetterblom

marianne.zetterblom@prevent.se

Mer om Arbetsolyckor och arbetsskador

Senaste om Tips och råd