Hoppa till huvudinnehållet

"Utan Rudolf står vi oss slätt"

Nu har vi börjat nedräkningen! Alla förberedelser är gjorda. Vi känner oss taggade, ja kort sagt: vi är på topp inför årets största utmaning! Igen.

Vi kan det här, och ingen, jag säger INGEN kan det här bättre än jag och mitt handplockade team.

Vi har Nisse, en grabb med spring i bena och flinka fingrar. Hans arbete med detaljerna är guld värt. Helt oersättlig som ledare för detalj- och prylteamet alltså.

Vi har Moran. Hon håller basen lugn. Man kan säga att hon är själva grunden för hela verksamheten. Ser till att allt flyter. Sköter alla inköp, och jag lovar det är en ohejdad mängd grejer som bara måste funka va’. Ni skulle se monteringen – så himla många små, pyttesmå, små delar det är i dom dära mobiltelefonerna nuförtiden. Helt otroligt alltså.

Till sin hjälp har Moran ett helt team va’, som sköter inkvartering och logistik kring mat och dryck. Vi satsar på ekologiskt och alkoholfritt. Äta och sova, det är viktigt att tänka på inför årets utmaning. På sovavdelningen har vi satsat på bolster med extra mycket luft i. Det sägs att man tappar lite vikt när man sover i dem, och det har ju inte vart så dumt för egen del va’. Jag kände mig lite sliten förra året och både kostym och kropp fick sina törnar av de yttre omständigheterna.

Ja, sedan har vi ju Rudolf och grabbarna. Utan Rudolf skulle vi stå oss slätt! Ny GPS och fantastisk kärra med nyslipade medar. Klarar alla förutsättningar. Jag kan se hur peppad han är. Ryggen rak och spänstig, blicken klar och med full koll på alla polarna som ska med. Känner mig helt trygg va’.

Nu behöver vi bara din hjälp! Hjälp oss att få riktigt klart väder med en gyllne fullmåne på julnatten, tänd alla stjärnorna och låt dem glimra över stad och land. Låt alla barnen sätta upp sina strumpor vid de öppna spisarna och se till att ögona glänser av förväntansglädje.

Resten fixar vi!

Hälsningar Tomten crew

(spökskrivare Ingrid  Samuelsson)

OM

Tomten

Tomten jobbar sedan drygt 100 år i presentbranschen. Väl känd bland allmänheten håller han statusen bland presentgivare högt. Har sin tuffaste tid NU!

Senaste om Mer om arbetsmiljö