Hoppa till huvudinnehållet
Arbetsmiljöarbete

Ny tjänst gör det lättare att hitta seriösa byggfirmor

I dagarna lanserar branschorganisationen Byggföretagen söktjänsten "Schyssta byggare". Här kan privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag hitta byggfirmor med kollektivavtal och bra arbetsmiljö.

– Det ska vara lätt att göra rätt. Vi vet att många har svårt att veta vart man ska vända sig för att hitta en seriös byggare. Med hjälp av den nya söktjänsten har vi nu gjort det betydligt enklare. På schysstabyggare.se hittar man hundratals byggföretag som har kollektivavtal, vill följa lagar och avtal och sätter säkerheten främst, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd i en kommentar. Foto: Byggföretagen

På söktjänsten fyller man in vilken typ av beställare man är, vilken typ av jobb man önskar få utfört samt var i Sverige jobbet ska göras. Därefter får man förslag på olika byggföretag som matchar önskemålen.

– Gemensamt för byggföretag som ingår i Schyssta byggare är att man har avtalsenliga löner, pensionsavsättningar, försäkringar, genomgått särskilda utbildningar i arbetsmiljö och sund konkurrens, skrivit under Byggföretagens uppförandekod och en hel del annat som visar att man är en schysst byggare, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

Tjänsten innehåller även allmänna råd och tips för den som ska anlita en entreprenör. Under hösten kommer tjänsten att kompletteras med tips och råd som gör det lättare att genomföra säkra upphandlingar.

bild på Marianne Zetterblom

Marianne Zetterblom

marianne.zetterblom@prevent.se

Mer om Arbetsmiljöarbete

Senaste om Mer om arbetsmiljö