Hoppa till huvudinnehållet
Arbetsmiljöarbete

De prisas för sitt arbetsmiljöarbete

Ett huvudskyddsombud i möbelbranschen och en produktionsledare i livsmedelsbranschen. Det är vinnarna av Prevents arbetsmiljöstipendium 2016.

Liselotte Valtersson, huvudskyddsombud på möbeldesignföretaget Offecct och Christopher Malmqvist, produktionsledaren på HK Scan, får dela på Prevents arbetsmiljöstipendium om totalt 30 000 kronor.
Arbetsmiljöstipendiet delas ut vartannat år till eldsjälar som aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön.

– Det känns jättebra och väldigt förvånande. Jag känner mig hedrad och smickrad, säger Liselotte Valtersson.

Hennes specialintresse är social och organisatorisk arbetsmiljö.

– Det är viktigt att alla känner sig sedda och tycker att det är roligt att gå till jobbet.

Ett hedersomnämnande har även delats ut till Sara Westholm på Hästnäringens Nationella Stiftelse i Stockholm. Hon jobbar för en säkrare arbetsmiljö på ridskolor och inom ridsporten.

Intresset för att nominera kandidater till stipendiet har varit större än någonsin tidigare. Omkring 80 bidrag kom in under våren, och har granskats av en jury bestående av Prevents vd Maria Schönefeld, Anna Bergsten på Svenskt Näringsliv, Christina Järnstedt på LO, och Eva Karlsson Aldvin på PTK. Priset kommer att delas ut på respektive arbetsplats senare i höst.

bild på Marianne Zetterblom

Marianne Zetterblom

marianne.zetterblom@prevent.se

Mer om Arbetsmiljöarbete

Senaste om Mer om arbetsmiljö