Hoppa till huvudinnehållet

Utbildningar och böcker

Grundutbildning om arbetsmiljö

Ju mer kunskap du har om arbetsmiljö, desto lättare är det att förbättra den. Vår mest efterfrågade utbildning är Bättre arbetsmiljö – BAM. Allra störst nytta får ni om chef och skyddsombud går utbildningen tillsammans.

Ekonomiskt stöd för din utbildning

Arbetsmarknadens parter ger privata företag ekonomiskt stöd för flera av våra utbildningar. 

Visar 110 st produkter

 • Handbok systematiskt arbetsmiljöarbete (e-bok)

  Handbok systematiskt arbetsmiljöarbete (e-bok)

  En handbok som beskriver hur ett systematiskt arbetsmiljöarbete kan se ut i praktiken ute på arbetsplatsen. Boken kan användas som ett hjälpmedel i det dagliga arbetsmiljöarbetet, och även i arbetsmiljöutbildningar.

  165 kr

  exkl. moms

  Visa produkt
 • Work environment for managers

  Work environment for managers

  The purpose of this book is to enhance knowledge of work environment rules and methods that ensure safety and health in the workplace, create a good work environment and promote productivity.

 • Arbetsanpassning och rehabilitering

  Arbetsanpassning och rehabilitering

  Den här guiden är till för dig som är chef, skyddsombud eller medarbetare och som vill veta vad som gäller i arbetet med arbetsanpassning och arbetsplatsinriktad rehabilitering. Denna pdf ersätter Rehabverktyget.

 • Att köpa arbetsmiljö- och hälsotjänster

  Att köpa arbetsmiljö- och hälsotjänster

  Guide som underlättar köp av tjänster inom arbetsmiljö och hälsa, till exempel från företagshälsovården.

 • Asbest - arbeta på rätt sätt

  Asbest - arbeta på rätt sätt

  Boken ger dig praktisk vägledning för arbete med asbest, information om hälsorisker och hur du kan skydda dig.

 • BAM - Handbok (e-bok)

  BAM - Handbok (e-bok)

  En praktiskt inriktad uppslagsbok med grundläggande kunskaper om det mesta inom arbetsmiljöområdet. Finns även som tryckt bok.

  245 kr

  exkl. moms

  Visa produkt
 • Ventilation på arbetsplatsen

  Ventilation på arbetsplatsen

  Boken tar upp grundläggande begrepp inom ventilation och ger vägledning till hur ett behagligt klimat och ren luft kan åstadkommas i kontor och industriell verksamhet.

 • Ventilation på arbetsplatsen (pdf)

  Ventilation på arbetsplatsen

  Boken tar upp grundläggande begrepp inom ventilation och ger vägledning till hur ett behagligt klimat och ren luft kan åstadkommas i kontor och industriell verksamhet.

 • Riskbedömning

  Riskbedömning

  Ser du teknikens inflytande på arbetsmiljön? Och ser du människans? Den här utbildningen lär dig analysera, bedöma och hantera risker ur ett MTO-perspektiv.

  4.800 kr

  exkl. moms

  Utbildningsort: Distans

 • Bättre arbetsmiljö – BAM, Handledarutbildning

  Bättre arbetsmiljö – BAM, Handledarutbildning

  Vill du själv leda grundutbildningen BAM? Då behöver du den här utbildningen, där du lär dig handleda dina framtida kursdeltagare.

  8.200 kr

  exkl. moms

  Utbildningsort: Malmö, Distans

 • Din arbetsplats i handeln

  Din arbetsplats i handeln

  Utbildningen ger konkreta tips och råd om hur arbetsmiljön kan förbättras. Anpassa innehållet efter om du jobbar på kontoret, lagret eller i butiken och om du är medarbetare, skyddsombud eller chef.

 • Maskinkörkortet

  Maskinkörkortet

  Maskinkörkortet är en webbutbildning som ger en baskompetens inom trä- och möbelindustrin. Det erbjuder ett enhetligt och kvalitetssäkrat system där alla lär sig samma sak och kan styrka sin kompetens med utbildningsbevis.

 • Är du säker? webbutbildning

  Är du säker? webbutbildning

  Webbutbildningen Är du säker? handlar om lantbrukets arbetsmiljö och hur man med enkla steg kan öka riskmedvetenheten, förebygga olyckor och förbättra arbetsmiljön i stort.

 • Säkra sågverk

  Säkra sågverk

  Webbutbildningen ger kunskaper om arbetsmiljö och risker på sågverk. Den handlar också om hur man kan bidra till en säkerhetskultur och minska risken för arbetsplatsolyckor.

 • Säkert skogsarbete

  Säkert skogsarbete

  Utbildningen handlar om säkerhet och arbetsmiljö i skogsbruket. Den tar upp riskerna som finns i skogsarbete, systematiskt arbetsmiljöarbete och hur man kan bidra till en säkerhetskultur och minska risken för arbetsplatsolyckor. Finns också på engelska, polska och rumänska.

 • Säkert set

  Säkert set

  Säkert set är en grundläggande arbetsmiljöutbildning för dig som arbetar eller studerar inom film- och tv-produktion. Den tar upp hur ni kan förebygga problem, hantera risker och hur alla i produktionen kan jobba tillsammans för en bättre arbetsmiljö.

 • Bättre arbetsmiljö – energibranschen

  BAM - Energibranschen

  Den kostnadsfria pdf:en innehåller både fakta om arbetsmiljö och exempel på systematiskt arbetsmiljöarbete i praktiken. Exemplen utgår från energibranschen.

 • Gravid eller ammande i lackeringsbranschen

  Gravid eller ammande i lackeringsbranschen

  Kostnadsfri pdf med information om arbetsmiljörisker för gravida eller ammande i lackeringsbranschen.

 • Jobba praktiskt med OSA (e-bok)

  Jobba praktiskt med OSA (e-bok)

  E-boken bygger på Arbetsmiljöverkets föreskrifter om organisatorisk och social arbetsmiljö, och inriktar sig på områdena arbetsbelastning, arbetstidens förläggning och kränkande särbehandling.

  130 kr

  exkl. moms

  Visa produkt
 • Jobba säkert i måleribranschen

  Jobba säkert i måleribranschen

  En bilderbok som visar hur man arbetar säkert i måleribranschen. Boken är lämplig vid introduktion av nyanställda och säsongsanställda, och passar alla oavsett språk.

  0 kr

  exkl. moms

  Visa produkt