Hoppa till huvudinnehållet

Utbildningar och produkter

Bam – bättre arbetsmiljö

Bättre arbetsmiljö – BAM är vår mest bokade utbildning. Lär dig grunderna i arbetsmiljö och hur du kan förbättra arbetsmiljön hos er.

Boka BAM

Ekonomiskt stöd för din utbildning

Arbetsmarknadens parter ger privata företag ekonomiskt stöd för flera av våra utbildningar. 

Sök stöd

Visar 128 st produkter

 • Hantera risker (tryckt bok)

  Hantera risker

  Boken fokuserar på när, var och hur en verksamhet systematiskt kan arbeta med att ta bort eller minska sina arbetsmiljörisker.

 • Kemiska hälsorisker

  Kemiska hälsorisker

  Boken ger dig kunskap om riskbedömning och säker hantering av kemiska ämnen och produktgrupper. Finns även som kostnadsfri pdf.

 • Arbetsmiljö för chefer (e-bok)

  Arbetsmiljö för chefer

  I Arbetsmiljö för chefer sammanfattas i huvuddrag det man som chef behöver veta om lagar, regler och praktiskt arbetsmiljöarbete. Finns även som tryckt bok.

  245 kr

  exkl. moms

  Visa produkt
 • Graviditet, amning och mens

  Graviditet, amning och mens

  Skriften ger en övergripande bild av hur arbetsgivaren i samverkan med skyddsombud och arbetstagare kan jobba med arbetsmiljön så att gravida, ammande och menstruerande arbetstagare inkluderas i verksamheten.  

 • Jobba säkert i lantbruket

  Jobba säkert i lantbruket

  En bilderbok med illustrerade instruktioner som visar hur man arbetar säkert i lantbruket. Boken vänder sig till dem som inte har svenska som modersmål, till exempel säsongsanställda och nyanlända.

  0 kr

  exkl. moms

  Visa produkt
 • Vibrationsguiden Helkroppsvibrationer

  Vibrationsguiden Helkroppsvibrationer

  Guiden innehåller fakta om hälsorisker och lagstiftning samt länkar till checklistor och verktyg.

 • BAM - Chefens och skyddsombudets roll

  BAM - Chefens och skyddsombudets roll

  Här får du veta mer om chefens och skyddsombudets olika roller i arbetsmiljöarbetet och hur de kan arbeta tillsammans. Skriften tar också upp grunderna i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Finns även som e-bok.

 • Bättre arbetsmiljö − BAM, dag 4 och 5

  Bättre arbetsmiljö − BAM, dag 4 och 5

  Det finns inga inplanerade datum just nu, men däremot erbjuder vi gärna utbildningen i företagsanpassat format.
 • Tryggt jobbat!

  Tryggt jobbat!

  Tryggt jobbat är en är en digital utbildning i att bemöta djurägare och förebygga hotfulla situationer, för dig som arbetar inom djursjukvården eller utbildar dig för att göra det.

 • Everyday Fairness

  Everyday Fairness

  Everyday Fairness is an online course for people working or studying in the hospitality industry. It focuses on community and cooperation, and how everyone can work together to foster a good work environment. You also learn to handle difficult situations that can occur.

 • Trygg assistent

  Trygg assistent

  I webbutbildningen får du lära dig om arbetsmiljö för personliga assistenter. Den består av sex kapitel som belyser olika delar av arbetsmiljön, hur man arbetar systematiskt med arbetsmiljön.

 • Trygg buss

  Trygg buss

  Webbutbildningen ska hjälpa bussförare att hantera situationer som kan leda till konflikter.

 • Ny i industrin

  Ny i industrin

  Ny i industrin är en webbutbildning för nyanställda, praktikanter och sommarjobbare inom industrin. På ett lättsamt och roligt sätt får du lära dig hur man kan jobba säkert inom industrin.

 • Brandfarlig vara i handeln

  Brandfarlig vara i handeln

  Brandfarlig vara i handeln handlar om hur man hanterar brandfarliga och explosiva varor på rätt sätt. Utbildningen tar ca 45 minuter.

 • Att arbeta säkert med höga tryck

  Att arbeta säkert med höga tryck

  En kostnadsfri webbutbildning om högtrycksspolning. Om hur man förebygger arbetsolyckor och förslitningsskador samt skapar en trivsam och sund kultur på arbetsplatsen.

 • Brandsäker i handeln

  Brandsäker i handeln

  Webbutbildningen vänder sig till dig som arbetar i handeln. Den ger grundläggande kunskaper om hur brand uppstår och vad som händer under ett brandförlopp och hur bränder kan förebyggas.

 • Trygga Spår

  Trygga Spår

  Utbildningen ska hjälpa medarbetare och chefer inom spårbunden trafik att hantera situationer som kan leda till konflikter.

 • Hantera hat och hot på redaktionen

  Hantera hat och hot på redaktionen

  Det finns inga inplanerade datum just nu, men däremot erbjuder vi gärna utbildningen i företagsanpassat format.
 • Arbeta säkert med isocyanater

  Arbeta säkert med isocyanater

  Det här är en skrift om hur man kan undvika risker och jobba säkrare med isocyanater. Den innehåller fakta om påverkan på hälsan, lagkrav, förebyggande arbete och skyddsåtgärder. Det finns även riktade informationsblad för byggindustrin, elektronikindustrin, fordonsverkstad samt heta arbeten, limning och sprutmålning.

 • Förebygg hot och våld på jobbet

  Förebygg hot och våld på jobbet

  Boken ger dig konkreta tips och verktyg för att göra konfliktsituationer mer konstruktiva, mindre påfrestande och mindre riskfyllda.

  300 kr

  exkl. moms

  Visa produkt