Planering

Tre tips för att leda sig själv

2017-03-24

Allt fler tjänstemän styr över sin tid och prioriterar själv bland arbetsuppgifterna. Den danska arbetsmiljöforskaren Ole Busck har tre tips på hur man kan tänka när man planerar sin tid för att stressen inte ska ta överhanden.

Webbfråga

Hur påverkas du av våren?

 • Ny energi 27%  
 • Vårtrött 27%  
 • Glad 40%  
 • Deppig 7%  
 • Stressad 0%  
 • Inget särskilt 0%  
Totalt antalet röster: 15

Bildreportage

Inte bara en rastplats

2017-02-06

Snöglopp. Ensamma chaufförer i mörka hytter. Dagens lunch och kanelbullar i restaurangen. Hit till Nyköpingsbro, en rastplats längs E4, kommer man för att tanka, fika, äta lunch, sova- eller jobba.

 • Stawek Zastawa tittar på polska nyheter dator medan en kastrull med vatten kokar på spisen bakom förarstolen i långtradarhytten. – Jag stannar alltid här på Nyköpingsbro och sover när jag kör Stockholm-Köpenhamn. Jag vet var jag ska parkera för att få den bästa wifi-uppkopplingen, säger han och skrattar. Med telefonen håller han kontakt med sönerna hemma i Polen. – Jag skulle gärna vilja visa dem Stockholm och Gamla Stan och den vackra svenska naturen.

  Stawek Zastawa tittar på polska nyheter dator medan en kastrull med vatten kokar på spisen bakom förarstolen i långtradarhytten. – Jag stannar alltid här på Nyköpingsbro och sover när jag kör Stockholm-Köpenhamn. Jag vet var jag ska parkera för att få den bästa wifi-uppkopplingen, säger han och skrattar. Med telefonen håller han kontakt med sönerna hemma i Polen. – Jag skulle gärna vilja visa dem Stockholm och Gamla Stan och den vackra svenska naturen.

  Bild: Gunilla Lundström

 • Restaurangchefen Camilla Karlsson har jobbat på Rasta Nyköpingsbro sedan 2002. Mest kunder är det på fredag, lördag och söndag när turistbussarna med Finlandsresenärer passerar.

  Restaurangchefen Camilla Karlsson har jobbat på Rasta Nyköpingsbro sedan 2002. Mest kunder är det på fredag, lördag och söndag när turistbussarna med Finlandsresenärer passerar.

  Bild: Gunilla Lundström

 • Kim Karlsson är på väg till Jönköping från Stockholm för att hälsa på sina största fans, pappa och mamma. Han är en tjugoårig reggaeartist och låtskivare, med mer än 3 miljoner streams på Spotify. (Kolla in hans video ”Who You Are” på Youtube.)

  Kim Karlsson är på väg till Jönköping från Stockholm för att hälsa på sina största fans, pappa och mamma. Han är en tjugoårig reggaeartist och låtskivare, med mer än 3 miljoner streams på Spotify. (Kolla in hans video ”Who You Are” på Youtube.)

  Bild: Gunilla Lundström

 • – Jag gillar käket här, säger Anton Staf som kör för Lönneberga Åkeri i Småland. Varannan natt sover han i sin bil och vid Nyköpingsbro är det alltid lätt att hitta plats.

  – Jag gillar käket här, säger Anton Staf som kör för Lönneberga Åkeri i Småland. Varannan natt sover han i sin bil och vid Nyköpingsbro är det alltid lätt att hitta plats.

  Bild: Gunilla Lundström

 • – Jag älskar mitt jobb så jävla mycket att jag alltid är på gott humör när jag vaknar! Jessica Thorzén är 27 år och har jobbat som betongbilschaufför, kaféägare och fotomodell för en av Stockholms hetaste modellagenturer. Men sedan två och ett halvt år jobbar hon heltid som långtradarchaufför. Hon älskar gamla bilar, amerikanare och att lyssna på Elvis och Johnny Cash. Drömbilen? En Dodge Charger -68.

  – Jag älskar mitt jobb så jävla mycket att jag alltid är på gott humör när jag vaknar! Jessica Thorzén är 27 år och har jobbat som betongbilschaufför, kaféägare och fotomodell för en av Stockholms hetaste modellagenturer. Men sedan två och ett halvt år jobbar hon heltid som långtradarchaufför. Hon älskar gamla bilar, amerikanare och att lyssna på Elvis och Johnny Cash. Drömbilen? En Dodge Charger -68.

  Bild: Gunilla Lundström

 • Nytillträdde platschefen Erik von Heland ser som en av sina utmaningar att få Nyköpingsföretagen att lägga sina luncher på Nyköpingsbro. Tidigare har har arbetat som affärsutvecklare, marknadsanalytiker och personalchef på bland annat SSAB.

  Nytillträdde platschefen Erik von Heland ser som en av sina utmaningar att få Nyköpingsföretagen att lägga sina luncher på Nyköpingsbro. Tidigare har har arbetat som affärsutvecklare, marknadsanalytiker och personalchef på bland annat SSAB.

  Bild: Gunilla Lundström

 • Gun Lennerstrand tar en kaffepaus efter att ha kört några timmar från Vickleby på Öland, där hon och hennes make Gunnar har sitt sommarställe. Paret turas om att sitta bakom ratten på väg hem till Solna.

  Gun Lennerstrand tar en kaffepaus efter att ha kört några timmar från Vickleby på Öland, där hon och hennes make Gunnar har sitt sommarställe. Paret turas om att sitta bakom ratten på väg hem till Solna.

  Bild: Gunilla Lundström