Försäljnings- och leveransvillkor


1. Allmänna villkor

 

1.1  Beställning
Utbildningar, böcker, övriga material, digitala material och abonnemang beställs i Prevents webbshop, via e-post eller per telefon. En beställning via internet är genomförd när du har erhållit orderbekräftelse från Prevent.

1.2 Priser
Priserna i Prevents webbshop anges utan moms. Momsen är 6 % för alla böcker och 25 % för utbildningar, webbprodukter, cd:ar och dvd:er (då de räknas som en tjänst). Prevent förbehåller sig rätten att ändra priserna på hemsidan utan föregående avisering.

1.3 Kunduppgifter
För att handla hos Prevent måste du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen. Om vi inte har din e-postadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och inte meddela dig kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning inte kan levereras. Varje gång du lägger en ny beställning hos oss ska du kontrollera att angivna adressuppgifter är aktuella.

Prevent lagrar dina namn- och adressuppgifter och andra kontaktuppgifter inom ramen för personuppgiftslagen (PUL). Dessutom behandlas uppgifter om dina inköp. De personuppgifter du lämnar används för orderhantering, fakturering, information, marknadsföring och annat som syftar till goda kundrelationer. Prevent garanterar att ingen annan använder uppgifterna för marknadsföring. Vår hantering av personregistret följer personuppgiftslagen (PUL) och bokföringslagen.

1.4 Kundservice
E-post: kundservice@prevent.se (vi svarar på e-post inom 24 timmar på vardagar).
Tel: 08-402 02 20 mån-fr  8.00-16.30

1.5 Betalning
All betalning sker via faktura. Betalningsvillkor 30 dagar.

Prevents fakturor administreras av Svea Ekonomi AB, 169 81 Solna, Tel. 08-735 29 59. Betalning ska ske till Svea Ekonomis bankgironummer 152-3075 eller plusgironummer 4154801-7 med angivande av fakturanummer.

Kunden ansvarar för att uppge korrekta fakturauppgifter vid beställning. Vi förbehåller oss rätten att ta ut en administrativavgift på 500 kr vid ändring av fakturauppgifter efter att fakturan skickats ut till kund. Har fakturan förfallit debiteras kunden för påminnelseavgift, dröjsmålsränta och eventuell inkassoavgift.

Om betalning inte inkommer i tid skickas betalningspåminnelse med påminnelseavgift och dröjsmålsränta av Svea Ekonomi. Dröjer betalningen ytterligare skickas inkassokrav av Svea Inkasso.

Faktura skickas efter utförd leverans av böcker, övriga material och digitala produkter.

Faktura skickas från Prevent fyra veckor före utbildningstillfället för öppna utbildningar .

Faktura för abonnemang skickas cirka sex veckor före påbörjad abonnemangsperiod och betalning sker i förskott. Om betalning inte erhållits innan påbörjad abonnemangsperiod spärras abonnemanget.

2. Böcker och övrigt material

 
2.1 Frakt och leverans
Fraktavgift tillkommer och är baserad på varans vikt. Moms på frakten är 6 eller 25 procent beroende på paketets innehåll. Bokpaket skickas via Posten och baseras på vikt. Ett paket levereras normalt 2–5 dagar efter att beställning är gjord. Mottagaren måste vara anträffbar under normal arbetstid, vardagar kl 07.00–16.00. Om så inte är fallet har Posten två alternativ:
1. Sändning kan hämtas på Postens terminal vid överenskommen tidpunkt.
2. Sändning körs ut mot extra debitering efter överenskommelse med mottagaren.

2.2 Delleverans/restorder
Om någon produkt skulle blir försenad tar Prevents kundservice kontakt för att diskutera önskemål om eventuell delleverans (mot extra fraktkostnad).

2.3 Avbeställning
Vill du avbeställa en produkt efter att du fått orderbekräftelse, men före leverans, ta kontakt med kundservice: kundservice@prevent.se.

2.4 Ångerrätt och retur
Full ångerrätt gäller inom 14 dagar från det att du mottagit varan, förutsatt att varan är i nyskick. Kontakta kundservice@prevent.se inom 14 dagar så får du information om hur du skickar tillbaka produkten.

2.5 Reklamation

Vid alla typer av reklamationer, till exempel skadad vara eller saknad vara i leverans, ber vi dig kontakta kundservice: kundservice@prevent.se.

3. Nedladdningsbara digitala produkter

 
3.1 Kopiering
Digitala produkter får kopieras för personligt bruk. Vi rekommenderar att du sparar en extra kopia av din bok eller din pdf-fil på din dator. Däremot får du inte ge kopior av den digitala produkten till någon annan och inte lägga upp kopior på intranät, internet eller fildelningssajter.

3.2 Ångerrätt
Ångerrätten gäller inte nedladdade filer och andra digitala produkter då dessa på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas.

4. Abonnemang

 Prevents abonnemang löper i 6–12 månader. Abonnemanget förnyas automatiskt. Ett abonnemang kan omfatta en eller flera användare. Abonnemangsfaktureringen sker sex veckor innan påbörjad abonnemangsperiod och betalning sker i förskott.
Uppsägning av abonnemang sker via mejl till kundservice@prevent.se minst en månad innan ny abonnemangsperiod har påbörjats. Avslutas abonnemanget senare löper det till och med nästkommande abonnemangsperiod.
Återbetalning medges ej om ett abonnemang sägs upp i förtid.