Hoppa till huvudinnehållet
Planerat tekniskt underhåll från och med fredag 20 maj

Det innebär bland annat att det inte går att boka utbildning, köpa webbutbildning eller böcker i vår e-handel mellan 20 och 31 maj. Det går inte heller registrera sig till de flesta kostnadsfria webbutbildningar. Mer info och kontaktuppgifter

Riskbedömning

Kursinformation
Kursstart: 19 okt 2022 - 19 okt 2022
Plats: Prevents utbildningslokaler Fatburen, Södermalmsallén 36
Schema: 09:00-16:00

Arbetar du med arbetsmiljö? Ser du teknikens inflytande? Och ser du människans? Den här utbildningen lär dig analysera, bedöma och hantera risker ur ett MTO-perspektiv.

En viktig del i det systematiska arbetsmiljöarbetet handlar om att åtgärda risker i arbetsmiljön. Många ser över fysiska aspekter för att göra arbetsmiljön mer säker, men även människans attityder till arbetet och arbetsplatsen har stor betydelse för säkerheten. Vet du hur människans förmåga kan påverka säkerhetsarbetet? Och organisationens inställning? Förstår du hur MTO-perspektiv i en riskbedömning kan bidra till att skapa friska och hälsosamma arbetsplatser? Eller behöver du bättre förståelse för samspelet mellan mänskliga (M), tekniska (T) och organisatoriska (O) faktorer?

Utbildningen vänder sig till alla som vill lära sig mer om riskbedömning. Oavsett om du är ledare, skyddsombud eller har någon annan specifik funktion i arbetsmiljöarbetet. Vi varvar föreläsningar med övningar, fallbeskrivningar och diskussioner. Du får med dig användbara metoder och konkreta verktyg – och kan naturligtvis också ställa egna frågor. Efter utbildningen ska du känna dig trygg med att du har kunskaper om arbetsmiljöfaktorer, att du kan identifiera och bedöma risker ur ett MTO-perspektiv och att du kan ge förslag på åtgärder.

Registrera en eller flera deltagare

Du måste ange ett förnamn
Du måste ange ett efternamn
Du måste ange en giltig e-postadress
Ange kursdeltagarens e-postadress.

4.500 kr
exkl. moms

Registrera fler deltagare genom att fylla i formuläret igen.

Slutför registreringen och genomför betalning av utbildningen i varukorgen.

Tillagda deltagare