Hoppa till huvudinnehållet

Utveckla arbetsklimatet

Om utbildningen

Den här handledarutbildningen visar hur du skapar ett bättre arbetsklimat genom att undersöka och därefter förbättra det steg för steg.

Information om coronaviruset och Prevents utbildningar

Frågor som stress, konflikter, kränkningar och mobbning löser man oftast bäst genom att se över organisatoriska och sociala faktorer på arbetsplatsen. Behöver du kunskap om vilka faktorer som påverkar trivseln? Vill du veta mer om vilka signaler som tyder på att det finns problem i en arbetsgrupp? Under den här utbildningen lär du dig handleda arbetet med att undersöka arbetsklimatet och därefter förbättra det steg för steg. Det är ett arbete som lönar sig eftersom ett bra arbetsklimat leder till både arbetsglädje och effektivitet.

Utbildningen vänder sig till dig som är chef, arbetsledare med personalansvar, HR-specialist eller som arbetar inom företagshälsovården. Vi varvar föreläsningar med övningar och diskussioner. Du får med dig konkreta verktyg och kan naturligtvis ställa egna frågor. Efter utbildningen ska du känna dig trygg med att du kan handleda arbetet med att undersöka och utveckla arbetsklimatet i arbetsgrupper. Du ska också veta hur du använder materialet ”Arbetsklimat” för att planera, genomföra undersökningar, skapa handlingsplaner och följa upp insatser för bättre arbetsklimat.

Vill du ha tips och erbjudanden från Prevent? Läs vårt nyhetsbrev!

Företagsanpassad utbildning

Vi erbjuder gärna utbildningen i företagsanpassat format.