Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

PRESSMEDDELANDE   Lilla brevskolan förbättrar livet på jobbet

Tips och goda råd per e-post om hur man kan få det bättre på jobbet. Prevents lilla brevskola är en kostnadsfri minikurs som ska öka intresset för frågor kring vår arbetsmiljö.

För att förbättra livet på jobbet har Prevent tagit fram fem kostnadsfria minikurser där man i ett antal e-brev får information och handfasta tips om ämnen som berör arbetslivet.

– Vi har så mycket bra information om arbetsmiljö, och den vill vi att fler ska få ta del av. Genom den här lilla brevskolan vill vi väcka intresse för arbetsmiljöfrågor som till exempel stress, mobbning och ergonomi, säger Britta Carlström på Prevent.

Hon berättar att man genom att titta på undersökningar och webbstatistik över mest efterfrågade ämnen har tagit fram fem områden som ingår i Prevents lilla brevskola. Man kan anmäla sig till ett eller flera områden.

– Brevskolan innehåller något för alla, oavsett om man är nybörjare inom arbetsmiljö eller har arbetat längre med frågorna. E-breven är lätta att ta till sig men ger samtidigt tips på fördjupning för den som vill veta mer, säger Britta Carlström.

Redan nu kan man anmäla sig till brevskolans första minikurs om stress. Den omfattar tio e-brev. Under den närmaste månaden lanseras övriga kurser: svåra situationer, arbetsplatsens utformning, arbetsmiljö för chefer och allmänt om arbetsmiljö.

– Jag kan verkligen rekommendera vår minikurs om stress. Stress berör väldigt många människor oavsett vad man jobbar med och oavsett om man är chef eller anställd. Och även om man inte är drabbad själv är det viktigt att vara uppmärksam på tecken på stress hos andra, säger Britta Carlström.

Prevent arbetar för en bättre arbetsmiljö på uppdrag av fackförbund och arbetsgivarorganisationer, eftersom båda parter vinner på en säker och trivsam arbetsmiljö.

Anmäl dig till nyhetsbrevet:
www.prevent.se/brevskola

Kontakt:

Britta Carlström , marknadsstrateg, 08-402 02 53, 070-262 19 53, britta.carlstrom@prevent.se

Helena Wahlund, informatör, 08-402 02 56, 070-267 55 56, helena.wahlund@prevent.se

Prenumerera på pressmeddelanden och nyheter

Få pressmeddelande direkt till dig via RSS eller e-post genom vår tjänst på Cisionwire. 

Prenumerera