Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Jakten på Sveriges bästa arbetsteam

Nu startar jakten på Sveriges bästa arbetsteam! Trivsel, arbetsglädje och samarbete är viktiga ingredienser för att skapa hälsosamma och framgångsrika arbetsplatser. Genom att utlysa en tävling om Sveriges bästa arbetsteam vill Prevent inspirera fler att satsa på en bättre arbetsmiljö och vinnande arbetsteam.

Tävlingen görs tillsammans med Svenskt Näringsliv, LO och PTK och genomförs i två etapper. I ett första steg utses nio regionala vinnare som sedan går vidare till en nationell final där Sveriges bästa arbetsteam koras.

Ett väl fungerande team ger en bra grund för en god arbetsmiljö och förebygger både fysiska och psykosociala arbetsmiljörisker. Genom tävlingen vill Prevent rikta fokus på goda exempel som också kan inspirera andra att arbeta vidare. De vinnande framgångsfaktorerna kommer att presenteras i bokform när tävlingen är avslutad.

– Vi vill ta reda på och sprida faktorer som bidrar till hälsosamma arbetsteam. Arbetslag där man tillsammans arbetar för en god arbetsmiljö, trivsel och arbetsglädje under ett bra ledarskap, säger Krister Skoglund som är projektledare på Prevent.

Tävlingen är en del i en större kampanj som Prevent driver under 2013 och 2014 för bra arbetsteam och hälsosammare arbetsplatser. Den bygger på två EU-kampanjer från Europeiska Arbetsmiljöbyrån i Bilbao.

– Med kampanjen vill vi nå ut bredare, till nya grupper, utöver chefer och skyddsombud. Vi vill nå alla anställda, fortsätter Krister Skoglund.

”Sveriges bästa arbetsteam” är öppen för arbetsgrupper på 3-12 personer. Från den 30 september till den 15 november går det att nominera deltagare. I december i år utses vinnarna i de regionala tävlingarna. I februari 2014 avgörs den nationella finalen där Sveriges bästa arbetsteam vinner en SPA-upplevelse för teamet.

Juryn som utser vinnarna kommer bland annat att titta på:

  • arbetsklimat
  • samarbete
  • inflytande
  • ledarskap
  • teamkänsla och omtanke om varandra.

Läs merwww.prevent.se/bastateam

Prenumerera på pressmeddelanden och nyheter

Få pressmeddelande direkt till dig via RSS eller e-post genom vår tjänst på Cisionwire. 

Prenumerera