Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

PRESSMEDDELANDE Konfliktfylld bussresa med Prevent på Gilla Jobbet

Filmfestival, seminarier, årets arbetsmiljöstipendiat och en konfliktfylld bussresa. Det är bara några av de arrangemang som Prevent står bakom som en av arrangörerna för Gilla Jobbet, Sveriges största arbetsmiljöevent den 24–25 oktober på Stockholmsmässan.

Syftet med Gilla jobbet är att uppmärksamma och skapa engagemang kring arbetsmiljöfrågorna. I ett showroom kan besökarna prova på och lära sig mer om Prevents webbprodukter och webbutbildningar som underlättar arbetsmiljöarbetet, till exempel Kemiguiden, Regelbanken, Säker i butik och Att köpa tjänster från företagshälsovården.

En fiktiv busstur två gånger om dagen bjuds det också på under eventet, där besökarna är resenärer och får vara med och lösa olika konfliktfyllda situationer som en busschaufför kan råka ut för. Det hela gestaltas av skådespelare och varje busstur innehåller nya scener.

– Vi vill att besökarna verkligen ska få känna på och uppleva de arbetsmiljöfrågor som finns så att de blir inspirerade med nya erfarenheter och kunskaper om hur man skapar säkra och hälsosamma arbetsplatser, säger Maria Schönefeld, vd för Prevent.

Dessutom anordnas en rad branschträffar, seminarier och träffpunkter, bland annat en paneldebatt om vad man kan göra för att öka kunskapen om arbetsmiljöfrågor på högskolor och universitet. Prevent deltar också med filmer på Gilla Jobbets filmfestival med arbetsmiljöanknytning, där man kan träffa filmare, gå på seminarier och diskutera angelägna arbetsmiljöfrågor.

Prevents tidning Arbetsliv är officiell eventtidning på Gilla Jobbet. Redaktionen kommer att finnas på plats och kontinuerligt publicera webbnyheter och webb-tv-inslag från eventet på www.prevent.se/arbetsliv.

På eftermiddagen den 25 oktober delas Prevents arbetsmiljöstipendium ut. Stipendiet, som funnits i 20 år, tilldelas personer i privata företag och verksamheter som aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön.

Läs mer på gillajobbet.se

Ladda ner

Prenumerera på pressmeddelanden och nyheter

Få pressmeddelande direkt till dig via RSS eller e-post genom vår tjänst på Cisionwire. 

Prenumerera