Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Nominera en kompis till Arbetsmiljöstipendiet

Har du en kollega, chef eller kanske ett skyddsombud på din arbetsplats som har gjort något extra bra för arbetsmiljön? Nominera hen till Prevents arbetsmiljöstipendium!

– Det finns så många riktigt duktiga arbetsmiljömänniskor i vårt land. Att lyfta fram några av dem och visa vad de gjort på det här området och samtidigt ge dem lite uppskattning, det är värdefullt för många, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent.

Arbetsmiljöstipendiet delas ut av Prevent vartannat år till personer verksamma i privata företag som aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön. Förra gången kom ett drygt 50-tal nomineringar från anställda och arbetsgivare på företag runt om i landet.

– Nytt för i år är att vi delar ut stipendiet på den berörda arbetsplatsen. På det sättet kan vi bättre visa hur verksamheten konkret påverkats och dessutom blir det ju lite fest även för de andra på arbetsplatsen, säger Maria Schönefeld.

Stipendiesumman är på 30 000 kronor, fördelat på två stipendiater. Tanken är att pengarna ska användas till utbildning inom arbetsmiljöområdet.

Sista dag för nominering är 31 maj och vinnarna utses i början av hösten.

Juryn som behandlar förslagen består av Prevents vd Maria Schönefeld, Anna Bergsten, Svenskt Näringsliv, Christina Järnstedt, LO, och Eva Karlsson Aldvin, PTK.

År 2014 var intresset för Arbetsmiljöstipendiet större än någonsin tidigare.

Priset gick då gick till Jan Bylund, huvudskyddsombud och regionalt skyddsombud, Avesta och Ulrika Hjelmberg, arbetsmiljösamordnare, Göteborg som fick vardera 15 000 kr.

Läs mer om Arbetsmiljöstipendiet

Kontakt

Maria Schönefeld, vd, 070-523 63 83, maria.schonefeld@prevent.se

Christine Törnquist, marknadsassistent, 08-402 02 39, christine.tornquist@prevent.se

Pressbilder

Prenumerera på pressmeddelanden och nyheter

Få pressmeddelande direkt till dig via RSS eller e-post genom vår tjänst på Cisionwire. 

Prenumerera