Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Pressinbjudan: Arbetsmiljöverkstan i Linköping hjälper företagen att skapa bästa kontoret

Det är lätt att göra misstag när det nya kontoret skapas. Hur man formar en arbetsplats som passar den egna verksamheten är i fokus på Arbetsmiljöverkstan i Linköping 18 november. Andra aktuella ämnen som tas upp är bland annat stress på jobbet, balans mellan arbete-fritid och arbetsintroduktion.

Arbetsmiljöverkstan turnerar under hösten och genomför kostnadsfria seminarier där man tar upp en rad ämnen och visar tillämpbara verktyg. Den 18 november är det dags för Linköping. Då blir det bland annat föreläsning om att skapa det nya kontoret, med Aram Seddigh, doktor vid Stressforskningsinstitutet, Stockholms universitet, och Sara Hernäng, konsult Corporate Real Estate Services, Sweco.

De har stor erfarenhet av att skapa nya arbetsplatser och varit med och arbetat fram Prevents kostnadsfria webbverktyg Forma kontoret.

– Det är nödvändigt att göra en kartläggning för att förstå vad organisationen behöver. Man måste också vara tydlig i informationen till medarbetarna och ha en dialog med de anställda, säger Aram Seddigh.

De övriga ämnen och verktyg som presenteras i Linköping är:
• Stress på jobbet. Hur man kan förebygga stress genom att undersöka orsakerna och åtgärda dem. Bland annat visas en webbenkät som inventerar de stressfaktorer som individen eller arbetsgruppen utsätts för.
• Balans mellan jobb och privatliv. Balansguiden är ett kostnadsfritt verktyg som hjälper dig att hitta balansen mellan jobb och privatliv.
• Arbetsintroduktion. En bra introduktion påverkar arbetsprestation, arbetsglädje samt minskar risken för skador och olyckor. Introduktionsguiden är en enkel och kostnadsfri webbguide.
• Säkerhetskultur på jobbet. Säkerhetsvisaren är ett kostnadsfritt webbverktyg som hjälper företagen att stämma av gemensamma värderingar och attityder.
• Systematiskt arbetsmiljöarbete är ett myndighetskrav som väl fungerande även leder till ökad trivsel, kreativitet och produktivitet. Här presenteras utbildningar, böcker och webbverktyg.

Läs merhttp://www.prevent.se/arbetsmiljoverkstan/

Följ seminarierna på Twitter under hashtaggen #arbetsmiljöverkstan

Kontakt och anmälan:
Johan Mellnäs, projektledare Arbetsmiljöverkstan, 070-523 00 33, johan.mellnas@prevent.se
Per Ulfhielm, kommunikatör, 076-784 24 32, per.ulfhielm@prevent.se

Arbetsmiljöverkstan i Linköping
Arbetsmiljöverkstan åker till fem städer under oktober och november. Det blir kostnadsfria seminarier i Göteborg, Malmö, Umeå, Linköping och Stockholm.

På varje ort kan deltagaren välja mellan tre olika tillfällen under dagen: frukost, lunch eller ”after work”. Varje pass är runt 2 timmar och 30 minuter.

Till Linköping är det drygt 150 personer som anmält sig. De kommer från företag och organisationer i framför allt Östergötland.

Dag: Onsdag 18 november
Tid: 8.00-10.30, 11.30-14.00 eller 15.30-18.00
Plats: Scandic Linköping Väst, Rydsvägen, Linköping

Program
• Prevent hälsar välkommen
• Föreläsning om antingen Systematiskt arbetsmiljöarbete eller Introduktionsguiden, ca 20 minuter.
• Föreläsning om kontorsmiljöer – Aram Seddigh, forskare och doktor vid Stressforskningsinstitutet, Stockholms universitet; Sara Hernäng, konsult Corporate Real Estate Services, Sweco;, ca 40 minuter
• Kort paus
• Demonstration och möjlighet till dialog vid tre stationer där Prevents medarbetare bemannar, ca 60 minuter.

Ladda ner

Prenumerera på pressmeddelanden och nyheter

Få pressmeddelande direkt till dig via RSS eller e-post genom vår tjänst på Cisionwire. 

Prenumerera