Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Pressinbjudan: Arbetsmiljöverkstan i Göteborg balanserar arbetsliv och fritid

Det gränslösa, flexibla arbetslivet har fördelar som gör det både stimulerande och väldigt effektivt. Men det finns också hälsorisker med att kunna jobba var som helst och vara ständigt nåbar. Det nya webbverktyget Balansguiden hjälper individen att få kontroll över den egna situationen. Projektledare Camilla Enocksson presenterar det för chefer och medarbetare på Arbetsmiljöverkstan i Göteborg den 13 oktober.

Arbetsmiljöverkstan turnerar under hösten och genomför kostnadsfria seminarier om en rad verktyg och ämnen. Den 13 oktober är det dags för Göteborg. Då blir det bland annat inspirationsföreläsning om att skapa balans mellan arbete och fritid.

– Balansguiden är ett stöd till var och en att ta tag i frågorna och att börja fundera på den egna situationen helt enkelt. Hur är det för mig? Hur gör jag? Sedan är det lättare att börja bena ut vad du behöver tänka på, kanske sätta upp egna mål och ta upp det med kollegor och chefen, säger projektledare Camilla Enocksson.

Balansguiden finns på webben och är kostnadsfri. De övriga ämnen och verktyg som presenteras i Göteborg är:
• Forma kontoret. En kostnadsfri webbguide med en enkel enkät för de företag som står inför en flytt eller kontorsförändring till exempel till öppet eller aktivitetsbaserat kontor.
• Stress på jobbet. Hur man kan förebygga stress genom att undersöka orsakerna och åtgärda dem.
• Systematiskt arbetsmiljöarbete är ett myndighetskrav som väl fungerande även leder till ökad trivsel, kreativitet och produktivitet. Här presenteras utbildningar, böcker och webbverktyg.
• Säkerhetskultur på jobbet. Säkerhetsvisaren är ett kostnadsfritt webbverktyg som hjälper företagen att stämma av gemensamma värderingar och attityder.
• Arbetsintroduktion. En bra introduktion påverkar arbetsprestation, arbetsglädje samt minskar risken för skador och olyckor. Introduktionsguiden är en enkel och kostnadsfri webbguide.

Läs mer på http://www.prevent.se/arbetsmiljoverkstan/

Följ seminarierna på Twitter under hashtaggen #arbetsmiljöverkstan

Kontakt och anmälan:
Johan Mellnäs, projektledare Arbetsmiljöverkstan, 070-523 00 33, johan.mellnas@prevent.se
Camilla Enocksson, projektledare Balansguiden, 070-102 73 04, camilla.enocksson@prevent.se
Per Ulfhielm, marknadskommunikatör, 076-784 24 32, per.ulfhielm@prevent.se

Arbetsmiljöverkstan i Göteborg
Arbetsmiljöverkstan åker till fem städer under oktober och november. Det blir kostnadsfria seminarier i Göteborg, Malmö, Umeå, Linköping och Stockholm.

På varje ort kan deltagaren välja mellan tre olika tillfällen under dagen: frukost, lunch eller ”after work”. Varje pass är runt 2 timmar och 30 minuter.

I Göteborg ges två inspirationsföreläsningar under varje pass – dels om balans mellan arbete och fritid med projektledare Camilla Enocksson, dels om säkerhetskultur med projektledare Britt-Marie Larsson. På plats kommer även Prevents vd Maria Schönefeld att vara, liksom en rad projektledare specialiserade på aktuella ämnen.

Alla tre passen i Göteborg är fullbokade. Det innebär 330 personer från företag och organisationer i Göteborg och Västra Götalands län.

Dag: 13 oktober
Tid: 8.00-10.30, 11.30-14.00 eller 15.30-18.00
Plats: Scandic Opalen, Engelbrektsgatan 73, Göteborg

Prenumerera på pressmeddelanden och nyheter

Få pressmeddelande direkt till dig via RSS eller e-post genom vår tjänst på Cisionwire. 

Prenumerera