Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Arbetsmiljöverkstan på turné – besöker fem städer i höst

Kontroll på stressen, balans mellan arbete och fritid, en bra introduktion och en väl fungerande arbetsmiljö som minimerar riskerna på jobbet. Låter det som en dröm? I höst åker Prevent på turné till fem städer med Arbetsmiljöverkstan – föreläser och presenterar en rad verktyg som hjälper företagen med det hälsosamma arbetsmiljöarbetet.

– Det finns så otroligt stora vinster med en bra arbetsmiljö. Nu vill vi träffa företagen, ge dem inspiration, visa hur de kan bli attraktiva och i förlängningen framgångsrika tack vare ett hälsosamt arbetsmiljöarbete, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent.

Prevent har tagit fram en rad kostnadsfria och lättanvända webbaserade verktyg för att förbättra arbetsmiljön.

– Vi vill gärna visa upp verktygen för arbetsplatserna, diskutera och ge möjlighet att prova på, säger Maria Schönefeld.

Arbetsmiljöverkstan åker till fem städer under oktober och november. Det blir kostnadsfria seminarier i Göteborg, Malmö, Umeå, Linköping och Stockholm. På varje ort kan deltagaren välja mellan tre olika tillfällen under dagen: frukost, lunch eller ”after work”. Varje pass är runt 2 timmar och 30 minuter.

Här är de ämnen och verktyg och som presenteras:

 • Aktivitetsbaserade kontor. För att lyckas med att förändra till öppet eller aktivitetsbaserat kontor krävs en analys av behoven och att målen är tydliga. Forma kontoret är en webbguide med en enkel enkät för det företag som står inför en flytt eller kontorsförändring.

 • Stress på jobbet. Vad kan du göra när stressen på jobbet blir för stor och vem kan hjälpa till? På prevent.se finns en vägledning beroende på vilken roll du har när de arbetar med stressfrågan och en enkät som hjälper till att ta reda på vad som orsakar stress på den egna arbetsplatsen.

 • Systematiskt arbetsmiljöarbete. Systematiskt arbetsmiljöarbete är ett myndighetskrav som väl fungerande även leder till ökad trivsel, kreativitet och produktivitet. Här presenteras utbildningar, böcker och webbverktyg.

 • Balans mellan jobb och privatliv. Ett kostnadsfritt webbverktyg som hjälper dig att hitta balansen mellan jobb och privatliv. Den riktar sig till den som i stor utsträckning själv styr över sin arbetstid och sina arbetsuppgifter.

 • Säkerhetskultur på jobbet. Säkerhetsvisaren är ett kostnadsfritt webbverktyg som hjälper företagen att stämma av gemensamma värderingar och attityder för att skapa en säker arbetsplats. Den ger också tips och råd till förbättringar.

 • Arbetsintroduktion. En bra introduktion påverkar arbetsprestation, arbetsglädje samt minskar risken för skador och olyckor. Introduktionsguiden är en enkel och kostnadsfri webbguide för att hjälpa ansvariga med introduktion.

  Läs mer http://www.prevent.se/arbetsmiljoverkstan/

  Följ seminarierna på Twitter under hashtaggen #arbetsmiljöverkstan

  Kontakt:

  Maria Schönefeld, vd, 070-523 63 83, maria.schonefeld@prevent.se

  Johan Mellnäs, projektledare, 070-523 00 33, johan.mellnas@prevent.se

Arbetsmiljöverkstan på turné, städer och datum

 • Göteborg: 13 oktober

 • Malmö: 22 oktober

 • Umeå: 5 november

 • Linköping: 18 november

 • Stockholm: 24 november

Prenumerera på pressmeddelanden och nyheter

Få pressmeddelande direkt till dig via RSS eller e-post genom vår tjänst på Cisionwire. 

Prenumerera