Översättningar görs automatiskt av Google Translate och Prevent ansvarar inte för att de är korrekta.

Möt Sveriges bästa arbetsteam på Gilla Jobbet 22-23 oktober

Sveriges bästa arbetsteam presenteras i en fotoutställning och en ny bok på arbetsmiljöeventet Gilla Jobbet på Stockholmsmässan 22–23 oktober. Dessutom tar curlingstjärnan Anette Norberg upp ämnet i ett seminarium. Här nedan följer mer om Prevents utbud på Gilla Jobbet; seminarier, verkstad, Arbetsmiljöstipendiet, nyhetsrapportering med tidningen Arbetsliv.

Tävlingen Sveriges bästa arbetsteam 2013/2014 har sitt ursprung i kampanjer som arbetsmiljöbyrån i Bilbao startade. De handlade om samverkan, delaktighet och stress. I Sverige anordnades tävlingen av Prevent tillsammans med arbetsmarknadens parter. På Gilla Jobbet presenteras vinnarna Hallbyggarna Jonsereds AB, Falun, samt de bästa lokala exemplen från hela landet i en fotoutställning samt en helt ny bok. Dessutom deltar Hallbyggarna tillsammans med curlingstjärnan Anette Norberg i ett seminarium som just handlar om att skapa vinnande team.

– Att våga välja den medarbetare som inte nödvändigtvis är den mest lämpade, rent tekniskt och egenskapsmässigt, utan som passar bättre in i gruppen, är något som krävs för att lyckas bygga ett starkt team, säger Anette Norberg, i den nya boken.

Utställningen pågår under hela Gilla Jobbet. Recensionsexemplar av boken finns i biblioteket. Seminariet bästa arbetsteamet – viktiga framgångsfaktorer genomförs torsdag 23 oktober kl 11.00–11.45.

Arbetsmiljöstipendiet, torsdag 23 oktober kl 13.30

På torsdagen presenteras vem av tre nominerade som får Arbetsmiljöstipendiet. Nominerade är Ulrika Hjelmberg, 44 år, arbetsmiljösamordnare Volvo, Göteborg, Jan Bylund, 48 år, huvudskyddsombud/regionalt skyddsombud, CA Östbergs Fläkt AB, Avesta samt Kalle Persson, 43 år, verksamhetschef, Oceanfilm AB, Stockholm, men som bor utanför Östersund. Stipendiesumman är på 30 000 kr.

Arbetsmiljöstipendiet delas ut torsdag 23 oktober kl 13.30. Vid samma tillfälle delas även stipendiet Utmärkt arbetsmiljöuppsats samt Levipriset ut. Pristagarna finns med i minglet efteråt kl 14.30.

Kom igång med systematiskt arbetsmiljöarbete, onsdag kl 12.00 – 12.45, torsdag 10.45–11.30.

Seminariet hjälper dig att börja jobba systematiskt med arbetsmiljön, det vill säga bygga upp och underhålla en säker och hälsosam arbetsmiljö som både arbetsgivare och anställda har fördel av. En rad konkreta, nyttiga tips förmedlas och det kommer att vara möjligt att testa verktyg som gör administrationen enklare. Seminariet hålls av två erfarna projektledare från Prevent med stor kunskap och erfarenhet i ämnet, Gunnar Lagerström och Frida Fossland.

Onsdag 22 oktober, kl 12.00 –12.45 samt torsdag 23 oktober 10.45–11.30.

Testa nya appen i arbetsmiljöverkstan

Det finns många bra webbverktyg som man kan ta hjälp av i det praktiska arbetsmiljöarbetet. Några exempel du hittar i arbetsmiljöverkstan är: en enkät för IT-stress, förbättra säkerheten med Säkerhetsvisaren, i Lönsam kan du räkna på arbetsmiljön, jobba systematiskt med hjälp av Kom igång med SAM samt hantera kemikalierna i KemiGuiden. Där finns även den alldeles nya appen för bemanningsbranschen som gör det lättare att ha koll på arbetsmiljön och enklare att dokumentera samt sammanställa informationen.

Arbetsmiljöverkstan är öppen under hela Gilla Jobbet

Nyhetsrapportering i Arbetsliv

Tidningen Arbetsliv är officiell eventidning på Gilla Jobbet. Där kan du träffa dem som gör tidningen och förstås följa deras nyhetsrapportering löpande på www.prevent.se/Arbetsliv/

Arbetslivs redaktion finns på plats under hela Gilla Jobbet

Öppettider arbetsmiljöeventet Gilla Jobbet Stockholmsmässan: onsdag 8.30–16.30, torsdag, 8.30–17.00

Läs mer på www.prevent.se eller www.gillajobbet.se

Anmälan: Journalister anmäler sig till Jacob Lagercrantz, jacob.lagercrantz@grayling.com eller 070-606 83 20.

Kontakt Prevent:

Britta Carlström, marknadsstrateg, 08-402 02 53, 0702-621953, britta.carlstrom@prevent.se

Andreas Alskog, informatör, tel 08-402 02 00, andreas.alskog@prevent.se

Prenumerera på pressmeddelanden och nyheter

Få pressmeddelande direkt till dig via RSS eller e-post genom vår tjänst på Cisionwire. 

Prenumerera