Hoppa till huvudinnehållet

Varsågod, här är din digitala goodiebag!

Prevent fyller 80 år och det vill vi fira genom att ge bort en digital goodie-bag fylld med jobbsnackisar, nytt poddavsnitt, mikropaus-filmer och tips i arbetsmiljöarbetet.

Webbinarium: framtidsspaningar

Se webbinariet från Prevents 80-årsfirande i efterhand.

Jobbsnackisar

Se forskarna Calle Rosengren och Åsa Cajander förklara det gränslösa arbetets utveckling och vitsen med riktigt bra teknisk design.

Det gränslösa arbetslivets himmel och helvete

Du prenumererar väl på vår podd Jobbfika? I det här  avsnittet möter vi forskaren Calle Rosengren och pratar om gränsen mellan jobb och fritid när allt fler kan jobba när och var de vill.

Till Jobbfika avsnitt 27

Mikropauser

Kroppen mår bäst av variation, och att bryta stillasittandet ett par minuter ger tydliga hälsovinster. Här finns fem mikropauser med förslag på olika övningar. Titta på filmerna och testa vad som passar dig.

Läs mer om rörelse och variation på jobbet

Mikropaus – i toakön

Väggängeln, armhävningar mot vägg och bakåtböj medan du väntar på din tur. En mikropaus på jobbet där du får sträcka, tänja och böja. Bra jobbat! Prevent - kunskaper för en bättre arbetsdag.

  1. Mikropaus – i toakön

  2. Mikropaus – i farten

  3. Mikropaus – till fikat

  4. Mikropaus – var som helst

  5. Mikropaus – ladda batterierna

Kom igång med arbetsmiljöarbetet

Det som kallas systematiskt arbetsmiljöarbete, SAM, går i stora drag ut på att upptäcka och bedöma risker i arbetsmiljön, åtgärda dem och sedan se till att åtgärderna fungerar. Här hittar du information om alla olika steg.

Vi har checklistor, mallar och exempel som stöttar dig i arbetsmiljöarbetet. 

Kom igång med arbetsmiljöarbetet 

Hitta på sidan

Sök stöd för utbildning

Stödet gäller för lärarledda distansutbildningar, webbutbildningar och klassrumsutbildningar. Ni kan också få ersättning för företagsanpassade utbildningar som passar ditt företag.

Sök stöd till utbildning

Utbildningar

Här hittar du alla Prevents utbildningar. De mest populära är Bättre arbetsmiljö – BAM, Arbetsmiljö för chefer, OSA i praktiken och Systematiskt arbetsmiljöarbete i praktiken.

Prevents utbildningar